Expressen

Daniel Sjölins nya roman – exklusivt på Expressen Premium

Dela

Författaren och tv-profilen Daniel Sjölin utkommer under sommaren med sin första roman på 14 år – på Expressens kultursida. ”Erövraren” publiceras i nio delar exklusivt för prenumeranter på Expressen Premium.

Daniel Sjölins "Erövraren".
Daniel Sjölins "Erövraren".

”Erövraren” markerar Daniel Sjölins återkomst till romankonsten efter 14 år. Debuten ”Oron bror” gav honom Borås debutantpris och ”Världens sista roman” rönte honom också framgångar när den nominerades till Augustpriset 2007.

Därefter har Daniel Sjölin varit verksam som kulturjournalist, bland annat på ”Babel” i SVT, Expressens kultursida och i Två män i en podd”.

”Erövraren” är skriven under våren, beställd av Expressens kultursida.

– Daniel Sjölin ger läsaren inblickar i en för många okänd värld. Och han gör det med humor och skärpa. Dessutom återupplivar vi tillsammans 1800-talets följetongstradition, där flera stora författare skrev direkt för tidningar, säger Karin Olsson, kulturchef och biträdande chefredaktör.

De nio delarna skildrar en medelålders kulturjournalist som i desperation far fram genom den svenska kulturvärlden, i hopp om att slå sig fri från ett äktenskap som börjat likna ett våldsamt fängelse. 

– Jag har försökt skapa en huvudperson som man kan tolka rakt av som en slusk – eller tvärtom som ett offer. Ska bli spännande att se hur läsarnas dom över honom blir, säger Daniel Sjölin.

Första delen av ”Erövraren” publiceras den 13 juni. 

Nyckelord

Kontakter

Karin Olsson, karin.olsson@expressen.se
Daniel Sjölin, 0707682779

Bilder

Daniel Sjölins "Erövraren".
Daniel Sjölins "Erövraren".
Ladda ned bild
Författaren och tv-profilen Daniel Sjölin utkommer under sommaren med sin första roman på 14 år, "Erövraren", på Expressens kultursida.
Författaren och tv-profilen Daniel Sjölin utkommer under sommaren med sin första roman på 14 år, "Erövraren", på Expressens kultursida.
Ladda ned bild

Om

Expressen
Expressen
Gjörwellsgatan 30
105 16 Stockholm

08-738 30 00http://www.expressen.se

Expressen är ett ledande mediehus i alla kanaler. Med redaktioner i Stockholm, Göteborg och Malmö rapporterar vi dygnet runt i mobil, sajt, tv, sociala medier och den tryckta tidningen.

Vår prisbelönta journalistik roar, oroar och förargar. Precis som den har gjort sedan starten 1944.

Följ Expressen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Expressen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum