Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Daniela Gherman siktar på medalj på tyngdlyftnings-EM

Dela

Daniela Gherman är först ut bland de svenska lyftarna på EM i albanska huvudstaden Tirana. På tisdagen går hon upp i 64 kg-klassen och hon tror på medaljchans.

Foto: 
Isaac Julián Morillas Sánchez
Foto: Isaac Julián Morillas Sánchez

Daniela Gherman är tillbaka på EM-scenen. Och hon är laddad.

- Jag har lärt mig mycket sedan förra EM. Jag skulle säga att det är stora skillnader, jag har tvingats och också velat arbeta med personlig utveckling. Jag har bytt personerna runt omkring mig, jag har bytt miljö och jag har insett att det finns saker som jag måste bli bättre på. Det är inte är jag som bestämmer under tävling utan det är coacherna och jag ska lyssna på dem och göra det som ska göras, säger Daniela Gherman.

Landslagscoachen Bijan Rezaei säger så här om Danielas chanser:

- Måndagsträningen kändes bra, vikten är under kontroll och vi är sugna på tävling och tror och hoppas att det kommer gå bra. Vi har hög tro på Daniela. Hon ska lyssna på oss och vi ska ta vikter som behövs. Vid varje lyft så kollar vi på konkurrensen och höjer, mycket kommer avgöras där. Vi går för ett bra resultat, förhoppningsvis medaljer.

Daniela tävlar i 64 kg-klassens A-grupp med start kl 17 på tisdagen.

- Jag har en bra känsla och känner mig avslappnad. Nu inför har jag försökt ta det lugnt och vilat. På själva tävlingen går jag in i ett annat tillstånd. Mycket avgörs av mitt fokus. Jag behöver vara här och nu. Sedan att jag använder det jag är bra på: explosivitet, aggression och bestämdhet. Det är vad som krävs. Mitt mål är att göra coacherna nöjda, nå en så bra placering som möjligt och ta medalj, säger Daniela Gherman.

Fakta
Daniela Gherman
Förening: Sörby BoIS.
Klass: 64 kg.
Personliga rekord: Ryck: 103 kg. Stöt: 122 kg. Sammanlagt: 125 kg.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: 
Isaac Julián Morillas Sánchez
Foto: Isaac Julián Morillas Sánchez
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundethttp://www.tyngdlyftning.com

Tyngdlyftning är en anrik idrott med över 100 års häftig historik. Svenska Tyngdlyftningsförbundet arbetar med att utveckla, administrera och representera svensk tyngdlyftning med drygt 100 föreningar och 12 000 medlemmar. Vi vill att idrotten är inkluderande och bedrivs så att den utvecklar människor positivt såväl fysiskt som psykiskt och socialt.

Följ Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Tyngdlyftningsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum