ManpowerGroup

Därför hoppas vi se fler tillbudsrapporter

Dela

"Jag ser Arbetsmiljöverkets granskning som ett kvitto på att vårt aktiva och systematiska arbetsmiljöarbete med noggranna handlingsplaner och löpande uppföljningar fungerar väl."

Lars Forseth, vd ManpowerGroup Sverige
Lars Forseth, vd ManpowerGroup Sverige

Att anställda trivs på sin arbetsplats är en angelägen samhällsfråga. Sedan 2010 har antalet sjukskrivna med utmattningssyndrom sexdubblats. Under hösten har vi tagit del av alarmerande vittnesmål från flertalet branscher, som vittnar om utbredda problem med ojämställda och otrygga arbetsplatser.

Det är oerhört viktigt för mig att ManpowerGroups anställda mår bra på sina arbetsplatser. Att jobba hos ManpowerGroup ska vara synonymt med en god arbetsmiljö i form av trygga, jämställda och hälsosamma arbetsplatser. Varje anställd har rätt att gå till jobbet utan att må dåligt och behöva uppleva ohälsosam stress, diskriminering eller trakasserier.

ManpowerGroup är Sveriges största företag inom bemanning och rekrytering och vi har ett glasklart ansvar för våra 12 000 medarbetare, oavsett var de befinner sig. När Arbetsmiljöverkets inledde en granskning av bemanningsbranschen arbetsmiljöarbete för 1,5 år sedan välkomnade vi den. Arbetsmiljöverket har nu gjort ett trettiotal inspektioner för att granska ManpowerGroups systematiska arbete med att förebygga ohälsa, skador och olyckor. Verkets sammantagna bedömning är att vårt systematiska arbete är mycket bra. De anmärkningar som gjorts är av mindre art och andelen anmärkningar ligger långt under genomsnittet för branschen. Jag vill tacka Arbetsmiljöverket för deras arbete och de sätt som de visat oss att vi kan bli ännu bättre.

Jag ser Arbetsmiljöverkets granskning som ett kvitto på att vårt aktiva och systematiska arbetsmiljöarbete med noggranna handlingsplaner och löpande uppföljningar fungerar väl. Om en anställd upplever missförhållanden så uppmuntrar vi dem aktivt att vända sig till oss och det händer till och med att vi avslutar samarbetet med kunden om en skadlig arbetsmiljö inte åtgärdas.

Ett av våra mål i år är att öka antalet tillbudsrapporter. Det kanske kan låta konstigt, men om vi får syn på risker innan något inträffar, kan vi höja nivån i arbetsmiljön ännu ett snäpp. Den trygghet våra medarbetare känner i en god arbetsmiljö ger oss ytterligare kraft i vårt arbete med att skapa hållbara arbetsplatser och ett meningsfullt arbetsliv för våra omkring 12 000 anställda i Sverige.

Framöver hoppas jag att fler företag, myndigheter och bemanningsaktörer samarbetar för att stärka arbetsmiljöarbetet. Tillsammans kan vi verka för trygga, jämställda och hälsosamma arbetsplatser och se till att färre far illa på jobbet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Lars Forseth, vd ManpowerGroup Sverige
Lars Forseth, vd ManpowerGroup Sverige
Ladda ned bild

Om

ManpowerGroup
ManpowerGroup
Klarabergsgatan 29
111 81 Stockholm

http://www.manpowergroup.se

Om ManpowerGroup
ManpowerGroup™ är världsledande inom arbetsmarknadsrelaterade tjänster. Vi hjälper organisationer att omvandla sig i en snabbt föränderlig värld, genom att hitta och utveckla talanger som gör det möjligt för våra kunder att utvecklas. ManpowerGroup™ Sverige har 12 000 medarbetare på drygt 50 orter med fyra varumärken: Manpower®, Experis®, Right Management® och ManpowerGroup® Solutions. Varje år sätter vi 20 000 personer i jobb i Sverige. 

Följ ManpowerGroup

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ManpowerGroup

ManpowerGroup kommenterar SVT-inslag om påstådd diskriminering14.5.2018 09:04Pressmeddelande

SVT Nyheter Västerbotten publicerade den 11 maj ett inslag i vilket en person upplever sig diskriminerad efter att ha sökt jobb via Manpower. Mannen uppger att han har sökt samma jobb under olika namn vid olika tillfällen, med olika utfall. Enligt SVT har mannen anmält Manpower till Diskrimineringsombudsmannen, men enligt samma källa är det ännu oklart om DO faktiskt kommer att utreda fallet. ManpowerGroup har inte tagit emot någon anmälan och vi kan därför inte ge vår syn på innehållet i en sådan. Vi kommenterar heller aldrig en enskild person i media, eftersom det är oerhört viktigt för oss att värna den personliga integriteten hos människor som söker arbete hos oss nu och i framtiden. Däremot berättar vi gärna om hur vi arbetar för en rättvis rekrytering med hög kvalitet. Vår regionchef för Norrland, Eva Ageskär, intervjuades därför av SVT Nyheter Västerbotten. Fördomsfri rekrytering är centralt inom hela ManpowerGroup. Mer än var fjärde medarbetare hos oss, drygt 27 procent, har ut

Ny rapport: Så slipper ditt jobb hotas av automatiseringen23.4.2018 08:43Pressmeddelande

Automatisering är inte ett hot mot jobben – för de som har rätt förmågor. Arbetsgivare värderar kommunikations-, samarbetes- och problemlösningsförmåga högst och ungefär en fjärdedel tycker att personer med dessa förmågor är svårast att hitta. Kombinerat med digitala och tekniska färdigheter är detta receptet för att klara sig bäst på framtidens arbetsmarknad, enligt ManpowerGroups nya rapport Skills Revolution 2.0.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum