Därför tar snabbtesten för covid-19 slut

Dela

Efterfrågan på snabbtester för covid-19 på nätapoteket MEDS har ökat med 1 300 procent mot föregående tvåveckorsperiod. ”Julhelgen närmar sig och vi ser en helt otrolig efterfrågan på såväl tester som munskydd. Lagret töms om och om igen, men vårt inköpsteam gör ett jättejobb och ser till att det fylls på kontinuerligt”, säger Björn Thorngren, vd och grundare på MEDS.

Inköpschef Vesam Ashouri och vd Björn Thorngren. Foto: MEDS
Inköpschef Vesam Ashouri och vd Björn Thorngren. Foto: MEDS

Ett flertal svenska apotek larmar om brist på snabba hemtester för covid-19 – så kallade antigentester – lagom till jul. Förklaringarna är flera, enligt Björn Thorngren som har grundat nätapoteket MEDS. 

– Bristen beror på en högre efterfrågan som i sin tur beror på flera faktorer. Det är en kombination av nya riktlinjer, ökad medvetenhet inför storhelgerna, ökad faktisk spridning samt att vi har en säsong där människor är sjuka i annat och då testar sig, som sig bör. Efterfrågan är mycket stor, säger han. 

MEDS har sett en ökning i efterfrågan på självtester för covid-19 på mer än 1 300 procent mot föregående två veckor. Siffran ska sättas i relation till förmågan att leverera. Det vill säga, hade MEDS haft mer i lager, hade försäljningen varit ännu högre. Denna höga efterfrågan leder till tillfälligt låga lagernivåer. 

– Häromdagen hade vi slutsålt i 24 timmar, men dagen därpå kom det leveranser. Så det kan variera lite över dygnet, säger Björn Thorngren och fortsätter: 

 Lagernivåerna påverkas av plötsliga efterfrågetoppar. Där gör vårt inköpsteam en jätteinsats för att se till att vi har både snabbtester och antikroppstester tillgängliga. Ibland är utbudet av olika varianter på multipack begränsat, där exempelvis ett-packen är väldigt populära och går fort. Men vi fyller på kontinuerligt av alla olika varianter. 

Just nu är det nedan varor som säljs mest på meds.se, i alla kategorier:

- Covidtest
- Antigentest
- Munskydd

MEDS strävar efter att förutse framtida försäljning och följer bland annat datapunkter som söktrender, efterfrågan på närliggande produkter och signaler från de offentliga instanserna för att hela tiden kunna ligga före efterfrågan. 

MEDS är det snabbast växande apoteket i Sverige och levererar, förutom hemtester, även receptbelagda & receptfria läkemedel samt hälso- och skönhetsprodukter direkt där kunden är. Önskas hjälp eller rådgivning så har MEDS öppet 08–22 alla dagar i veckan. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Inköpschef Vesam Ashouri och vd Björn Thorngren. Foto: MEDS
Inköpschef Vesam Ashouri och vd Björn Thorngren. Foto: MEDS
Ladda ned bild

Om

MEDS
Drivhjulsvägen 42
126 30 Hägersten

https://www.meds.se/

MEDS är ett onlineapotek med tillstånd från Läkemedelsverket som har kunden i fokus. Vårt mål är att bli hela Sveriges favoritapotek för både receptbelagda och receptfria läkemedel till dig själv, din familj och ditt djur. Det uppnår vi genom att erbjuda den bästa kundupplevelsen med ett mycket stort utbud produkter, personlig rådgivning 08–22 alla dagar i veckan och blixtsnabba leveranser direkt dit du är – även sena kvällar och helger. Efter MEDS lansering 2018 har vi vuxit snabbt och är nu runt 250 anställda.

Följ MEDS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från MEDS

MEDS värvar Head of Performance från Pineberry26.9.2022 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Ledande nätapoteket MEDS gör en nyckelrekrytering när Nicklas Krus går in i rollen som Head of Performance. "Vi investerar i vårt långsiktiga mål att bli ett lönsamt miljardbolag. Nicklas Krus kommer att ansvara för att se till att vi gör det så effektivt och systematiskt som möjligt. Det här är kunskap och erfarenhet vi ser fram emot att ha inhouse", säger Björn Thorngren, vd och medgrundare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum