Djurens Rätt

Därför väljer Bockholmengruppen att ställa krav på kycklingbranschen

Dela

Idag lever kycklingar i Sverige under hemska förhållanden innan de slaktas efter bara 35 dagar. Det här är något som Bockholmengruppen nu väljer att ta ställning mot, genom att anta European Chicken Commitment.

Mathias Pilblad från Bockholmengruppen.
Mathias Pilblad från Bockholmengruppen.

Bockholmengruppen har flera restauranger runt om i Stockholm, bland annat Bockholmen Hav & Restaurang, Djurgårdsbrunns Värdshus, Nybrogatan 38 Kvarterskrog & Barservering, Spanjorskan, Paraden Kvarterskrog & Barservering samt Österlånggatan 17 Bar & Kvarterskrog.

- Med så många restauranger kommer också ett ansvar för den maten som serveras. Det är också något som Bockholmengruppen väljer att ta, vilket förstås är väldigt glädjande, säger Karolina Ideböhn som arbetar med företagsrelationer på Djurens Rätt.

Efter samtal med Djurens Rätt beslutade krögaren Mathias Pilblad med kollegor att Bockholmengruppen skulle arbeta enligt European Chicken Commitment - och detta så fort som möjligt. Istället för att som målsättning att ha ställt om till 2026, som många andra företag, är Bockholmengruppens mål att införa riktlinjerna redan 2021. 

- Vi har aldrig slagit oss på bröstet för att rädda världen, men att arbeta med European Chicken Commitment är ett enkelt sätt att skillnad som syns, både för mig som krögare, men också för gästen och för kycklingarna. Jag tror att alla kommer att arbeta utefter European Chicken Commitment inom en snar framtid, att se till helheten är något som blir viktigare och viktigare, säger Mathias Pilblad

European Chicken Commitment innebär bland annat att kycklingarna får mer plats att röra sig på, att kritiserade slaktmetoder avvecklas och att kycklingarna ska vara så kallade långsamväxande. I dagsläget får kycklingarna bara leva i 35 dagar innan de slaktas, under den tiden har de ökat sin vikt med hela 5 000 procent vilket leder till stora hälsoproblem. Fler kycklingar ska också ha möjlighet till utevistelse, vilket mindre än 1 procent av kycklingarna har idag.

Om ditt företag, likt Bockholmengruppen, vill anta European Chicken Commitment och hjälpa djuren - hör av dig till:

Karolina Ideböhn, företagsrelationer
karolina.idebohn@djurensratt.se, 08-555 914 15

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Mathias Pilblad från Bockholmengruppen.
Mathias Pilblad från Bockholmengruppen.
Ladda ned bild

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med fler än 45 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. 

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

Framgång i djurskyddsarbetet för katter28.5.2020 09:09:01 CESTPressmeddelande

Jordbruksverket har beslutat om nya djurskyddsregler om hållning av hundar och katter. Den 15 juni börjar de nya reglerna att gälla. En viktig del av den nya föreskriften är att det blir tuffare krav på att djurhållare måste se till att katter inte förökar sig oplanerat. Katter som rör sig fritt utomhus bör vara kastrerade, steriliserade eller på annat sätt förhindrade från att kunna föröka sig okontrollerat. Organisationen Djurens Rätt, som länge arbetat med frågan gläds åt beslutet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum