Norrköpings kommun

David är årets företagare i Norrköping

Dela

David Frykerås, VD och ägare på företaget Againity, utsågs den 23 juni till årets företagare i Norrköping. David får därmed representera Norrköping i regionfinalen i augusti. Digitalcap blev utsedda till årets unga företagare i Norrköping.

David Frykerås. Bild: Norrköpings kommun.
David Frykerås. Bild: Norrköpings kommun.

– Det är fantastiskt roligt och väldigt oväntat i en stark konkurrens. Jag tänker på min fantastiska personal och våra kunder som gör den här resan mot en mer hållbar värld möjlig, säger David Frykerås.

Det är organisationen Företagarna som utser årets företagare. Priset går till en företagare som utmärkt sig positivt under året och inspirerar andra företagare. Under onsdagskvällen, 23 juni, delades utmärkelsen ut, tillsammans med Norrköpings kommun, vid en betydligt mindre ceremoni än vanligt i Stadshuset i Norrköping.

– Jag vill gratulera Againity och David som är väl värda detta pris. Againity har satt Norrköping på kartan både lokalt och nationellt, säger Pontus Lindblom, näringslivsdirektör i Norrköpings kommun.

Juryns motivering:       

En gasellvinnare från Östergötland och ett företag som aktivt bidrar till att möta morgondagens klimatutmaningar. Företaget verkar på en global marknad och ser oändliga möjligheter att bidra till en mer hållbar värld, så väl ekonomiskt som miljömässigt. Företagaren är en riktig entreprenör och har alltid haft drivkraften att arbeta tillsammans med tekniken och miljön. Att nyttja jordens resurser på ett smart vis är grunden i företagets verksamhet, genom att ta tillvara på spillvärme, sopor och avloppsvatten kan ny energi bildas. Dessutom arbetar företagaren aktivt med att hjälpa behövande på de platser där de verkar, genom t.ex. att starta skolor i Afrika. Lokalt är företagaren en inspiration för andra med sitt jämställdhetsarbete och en bra ambassadör för hemstaden Norrköping.

Under kvällen utsågs även Årets unga företagare. I år gick utmärkelsen till Digitalcap och de två ägarna Daniel Palombo och Ramin Assadi.

– Vi kom tvåa förra året och sa då att en dag ska vi vinna! Vi känner ett stort stöd från kommunen och det känns skönt att man tror på oss. Vi är ett riktigt Norrköpingsföretag och är stolta över vår stad och det är en självklarhet att driva företag just här, säger Daniel Palombo och Ramin Assadi.

Juryns motivering: Dessa unga företagare har med ett enormt driv och en tydlig målbild där de hela tiden siktar mot nya höjder, lyckats fortsätta sin tillväxtresa trots pandemin och de utmaningar som varit senaste året. Genom att våga sticka ut hakan och tro på sig själva och sin affärsidé, bryter företaget hela tiden ny mark och företagarna har numera, med besked, ritat in sig på Norrköpings företagskarta. Utöver sitt egna företagande lägger de stort engagemang på att hjälpa unga tjejer och killar att starta deras företagarresa. Genom att coacha och stötta, så hjälper man till att skapa morgondagens entreprenörer. Dessa företagare är en inspiration för näringslivet och hela staden.”

– Att få dela ut det finaste priset till en duktig företagare är alltid lika kul och en höjdpunkt för oss i Företagarna Norrköping. Men i år känns det extra speciellt när vi får dela ut det till en riktig entreprenör och Norrköpingsson i David på Againity. De har imponerat år efter år med sina hållbara miljöinnovation. Även de unga företagarna i Digitalcap har gjort ett fantastiskt jobb under detta svåra pandemiår, stort grattis!, säger Jesper Low, ordförande i Företagarna i Norrköping.

Kontakt:

Jesper Low
Titel: ordföranden i Företagarna Norrköping
Telefon: 070-460 66 15

Pontus Lindblom
Titel: näringslivsdirektör
Telefon: 070-667 27 40

______________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072 584 72 15

Bilder

David Frykerås. Bild: Norrköpings kommun.
David Frykerås. Bild: Norrköpings kommun.
Ladda ned bild
Daniel Palombo och Ramin Assadi. Bild: Norrköpings kommun.
Daniel Palombo och Ramin Assadi. Bild: Norrköpings kommun.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Problem med elevjournaler anmäls enligt lex Maria20.10.2021 17:00:00 CEST | Pressmeddelande

Elevhälsans medicinska insatser gör en anmälan enligt Lex Maria till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Anmälan gäller brister i överföringen av elevuppgifter från systemet som används för skolans administration till verksamhetssystemet för elevernas medicinska journaler. Ett hundratal elever inom grund- och gymnasieskolorna har antingen fått sin journal på fel skola, journaler på två skolor samtidigt eller ingen journal alls.

Pressinbjudan: Satsning på utbildning i första hjälpen till psykisk hälsa11.10.2021 15:44:55 CEST | Pressinbjudan

Pandemin har bidragit till att den psykiska ohälsan har ökat bland många barn och unga. Därför kommer Norrköpings kommun under hösten att erbjuda utbildningen Mental Health First Aid (MHFA) med inriktning ungdom. Dessutom har Norrköpings kommun nu antaget en ny regional strategi för suicidprevention. Utifrån den kommer en lokal riktlinje för Norrköping nu att tas fram.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum