Stockholms stad

David Hellström tilldelas Stockholms stads Kulturstipendium för unga för projektet Springbeast

Dela

Stockholms stad delar varje år ut ett kulturstipendium för unga. Stipendiet är på 25 000 kronor och delas ut till någon av de unga som beviljats Kulturstöd för unga och genomfört ett kulturprojekt under 2018.

Fotograf: Hugo Röjgård. På bilden Emmilou och Rolf Carl Werner från Springbeast festivalen.
Fotograf: Hugo Röjgård. På bilden Emmilou och Rolf Carl Werner från Springbeast festivalen.
  • Det känns extra spännande att dela ut ”Kulturstipendium för unga” då det sätter fokus på framtiden. David Hellström gör inte bara vår stad intressantare och rikare genom gatukonstfestivalen Springbeast i Snösätra. Han lyckas även med konststycket att både få festivalen att växa och samtidigt behålla sin själ och vill jag påstå, den för människor närmare varandra. Att Springbeast lyckas sätta Stockholm på den internationella kulturkartan visar att engagemang, visioner, kreativitet och driv, intresserar och berikar både invånare och besökare, säger kulturborgarrådet Jonas Naddebo.
  • Känner mycket glädje, stolthet och är hedrad över att Stockholm stad uppmärksammar graffiti och hiphop kulturen. Priset är inte bara mitt utan ett erkännande av hela kulturen. David Hellström, årets stipendiat

Motivering:
”David Hellström har med ett oerhört arbete och en stor förmåga att entusiasmera och inspirera fått gatukonstfestivalen Springbeast i Snösätra att växa och ändå behålla sin själ. Genom den nationellt och internationellt uppmärksammade festivalen skapas under tre dagar en plattform för gatukonsten där barriärer bryts och människor förs närmare varandra.”

Stipendiet och årets kulturstipendier och kulturpriser delas ut under en ceremoni i Stockholms stadshus 16 augusti.

Om Springbeast

Springbeast arrangeras under tre dagar i Snösätra industriområde i Rågsved. Målet är att skapa en plattform för gatukonsten, bryta barriärer och föra människor närmare varandra. Under Springbeast målas en 4 500 kvm vägg med graffiti av hög kvalité. Aktiviteter med musik, dans, yoga och qi-gong erbjuds. 2018 deltog 160 målare, 25 artister och 7 DJ:s med 15 000 besökare. Festivalen lockar graffitikonstnärer från hela världen och har blivit uppmärksammad både nationellt och internationellt.

Mer information om Stockholms stads Kulturstipendium för unga hittar du på stadens webbplats:

Stockholms stads Kulturstipendium för unga

Nyckelord

Kontakter

KulturförvaltningenEva Camél Fuglseth, tf kommunikationsansvarig

I Kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag.

076-123 19 41eva.camel.fuglseth@extern.stockholm.se

Bilder

Fotograf: Hugo Röjgård. På bilden Emmilou och Rolf Carl Werner från Springbeast festivalen.
Fotograf: Hugo Röjgård. På bilden Emmilou och Rolf Carl Werner från Springbeast festivalen.
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum