Svenska Tennisförbundet

Davis Cup Finals: Robin Söderling presenterar bruttotruppen

Dela

Nedräkningen till tennisens Davis Cup Finals har börjat. Sveriges kapten Robin Söderling har nu fastställt den 10-mannalista som utgör bruttotrupp till världsfinalen i Madrid om två månader.

I mars förra året stod de svenska tennisherrarna för en av svensk tennis största framgångar de senaste åren. 3–1-segern mot Chile i Kungl. Tennishallen innebar säkrat avancemang till Davis Cup Finals i Madrid där världens 18 främsta nationer gör upp om världsmästartiteln.

På grund av pandemin senarelades världsfinalen till 2021. En lång väntan är snart över: Sverige spelar sina gruppspelsmatcher den 25 november (mot Kanada) och 27 november (mot Kazakstan).
– Både jag och spelarna har verkligen sett fram emot det här sedan förra året och det ska bli jäkligt kul att äntligen få spela igen. Och att vi är tillbaka i den högsta divisionen – det är där jag tycker att Sverige hör hemma. Vi har kanske inte den bredaste toppen, men om alla är friska och hela och spelar sin bästa tennis så är vi absolut ett av lagen att räkna med. Mikael och Elias Ymer och André Göransson har alla tagit kliv och visat att de kan hota många av de bästa spelarna i världen, säger Robin Söderling.

Sedan 2019 spelas Davis Cup Finals i ett nytt VM-format. I år väntar ytterligare en nyhet då gruppspel och kvartsfinaler spelas i tre olika europeiska städer – Madrid, Innsbruck och Turin. Sveriges matcher mot Kanada och Kazakstan i grupp B spelas i Madrid. Semifinaler och final avgörs också i Madrid. De sex gruppvinnarna, tillsammans med de två bästa tvåorna, går vidare till kvartsfinal.

Den 25 oktober ska det slutgiltiga laget (fyra till fem spelare) tas ut.

Bruttotruppen till Davis Cup Finals – ålder och världsranking (singel/dubbel)

Mikael Ymer, 23 (75/1455)
Elias Ymer, 25 (169/697)
Dragos Madaras, 24 (437/802)
Markus Eriksson, 31 (478/300)
Jonathan Mridha, 26 (529/617)
Filip Bergevi, 27 (732/397)
Simon Freund, 24 (813/466)
Carl Söderlund, 24, (1157/-)
André Göransson, 27 (-/66)
Robert Lindstedt, 44 (-/172)

Ackreditering: Bevaka på plats eller digitalt

Media är välkomna att bevaka världsfinalen (25 november–5 december), på plats eller digitalt. Med en digital ackreditering kan media också delta vid presskonferenser. Ansök om ackreditering senast 30 september genom att mejla mediacredentials@daviscupfinals.com.

Mer information: daviscupfinals.com/media

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Tennisförbundet
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

010-444 04 10https://www.tennis.se

Svenska Tennisförbundets roll är att arbeta för bättre tennis. Förbundet har drygt 124 000 medlemmar organiserade i sju regioner och 400 tennisklubbar. Tennis är en av Sveriges största barn- och ungdomsidrotter. Svenska tennisspelare har vunnit mängder av internationella ATP- och WTA- titlar, däribland 37 stycken Grand Slam-titlar. Förbundet har 13000 licensierade tävlingsspelare och varje år arrangeras över 500 nationella tävlingar. Läs mer på www.tennis.se

Följ Svenska Tennisförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Tennisförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum