Consid

De är årets digitala förebilder

Dela

Årets digitala influencer är Bianca Ingrosso, årets digitala utbildare Magda Gad och Årets Coronahjälte HKH Prinsessan Sofia. De digitala förebilderna prisades under den årliga Considgalan på lördagskvällen.

Vanligtvis hålls Considgalan i Blå hallen i Stockholm Stadshus, men i år genomfördes galan online. Stjärnkocken Fredrik Erikssons gav en Master class där de nära 1 000 deltagarna coachades att laga en trerättersmiddag i Nobelklass. Consids vd Peter Hellgren var konfrencier online och tidigare års vinnare delade ut årets priser. 

Considutmärkelserna går till personer som är föredömen och som driver digitaliseringen av Sverige framåt.

Utmärkelsen Årets digitala influencer delas ut till en individ som under året drivit digitaliseringsfrågan framåt på ett föredömligt sätt och i och med detta fått betyda mycket för den digitala utvecklingen i Sverige.
 

Bianca Ingrosso blev Årets digitala influencer med motiveringen:

Bianca Ingrosso är ett bra exempel på kraften i Influencer marketing. Detta visas bland annat genom hennes e-handelsbolag Caia Cosmetic, som på rekordtid blivit en storspelare inom beautysegmentet. Sedan starten 2018 har Caia Consmetics blivit ett mångmiljonbolag, där nya kollektionssläpp tar slut inom några minuter. 2020 blir varumärket internationellt och lanseras i bland annat Hongkong. Under hösten visades ännu en gång kraften av influencer marketing när hon släppte en klädkollektion tillsammans med e-handelsbolaget Nelly.com, vars sajt kraschade av besökstrycket vid lanseringen 21 september 2020.”

Priset delades ut av förra årets vinnare, journalisten Frida Boisen.

Årets eQualizer – Gunilla von Platen

Årets eQualizer delas ut till en individ som på ett föredömligt sätt drivit jämställdhetsfrågan framåt under det senaste året och därmed fått spela en betydande roll när det kommer till en utveckling i rätt riktning i branschen. Gunilla von Platen, företagsledare + sommarpratare fick utmärkelsen i år med motiveringen:

“Hon är ambassadör för flera hjälporganisationer, samt Vice Ordförande för UN Women Sverige. Hon bygger barnhem i Syrien dit även alla hennes intäkter för boken “Draken i rummet” går och hon har genom sitt sommarprat spridit kunskap om jämställdhet och orättvisor inom näringslivet. Med utgångspunkt från sin egen livsresa från flykting till känd näringslivsprofil har hennes följare dagligen fått en inblick i orättvisor i toppen och vad man kan göra för att förändra detta.”

Priset delades ut av Microsoft Sveriges vd, Hélène Barnekow.

Årets digitala utbildare – Magda Gad

Årets digitala utbildare delas ut till en individ eller ett initiativ som på ett föredömligt sätt delat med sig av sina kunskaper inom det digitala och nyttjat digitaliseringens potential för att sprida sin expertis. I år fick Magda Gad, Expressens krigskorrespondent, utmärkelsen. Motiveringen lyder:

Svensk krigskorrespondent som på ett unikt sätt informerar svenskarna om konflikter och skeenden i världens alla hörn – däribland några av de absolut farligaste platserna på jorden. Med skyddsväst, men utan skygglappar, ger hon sig i kast med även de svåraste ämnena och förmedlar komplicerade skeenden på ett lättillgängligt sätt. Genom att ligga i den digitala journalistikens framkant ser hon till att trollbinda nya grupper av mediekonsumenter som annars kanske inte hade intresserat sig för utrikespolitik och vår omvärld.”

Årets Coronahjälte – H.K.H Prinsessan Sofia

Nytt för i år är kategorin “Århundradets Coronahjälte” som delas ut till en individ som bidragit till att göra samhället lite bättre genom att utbilda och motverka smittspridning under Covid-19 pandemin. H.K.H Prinsessan Sofia får utmärkelsen för att hon:

“H.K.H Prinsessan Sofia är vår kungliga ikon som valde att ta på sig den vita rocken och arbeta mitt i epicentrum av Covid-19-pandemin. Sofiahemmet fick förstärkning och svenska folket fick ytterligare synliggjort hur allvarlig pandemin är. Hon har hyllats världen över för sina corona-insatser.”

Nomineringen av HKH Prinsessan Sofia har väckt stor uppmärksamhet i Sverige och Europa. Bland annat Expressen, GT och Svensk Damtidning har skrivit om nomineringen. Utomlands har bland annat spanska El Mundo, tyska Bunte och franska Gala har uppmärksammat Considutmärkelserna.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Consid
Consid
Lillsjöraden 22
553 20 Jönköping

036-12 02 10https://consid.se/

Consid är ett av landets snabbast växande företag och är verksamt inom IT, kommunikation och affärsutveckling med visionen att digitalisera Sverige. Consid grundades år 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell. Idag har företaget 1 000 anställda och 2019 omsatte bolaget över en miljard kronor. Consid finns i Jönköping, Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Linköping, Örebro, Västerås, Helsingborg, Norrköping, Borås, Gävle, Sundsvall, Växjö, Karlstad, Kalmar, Nyköping, Borlänge, Ljungby, Halmstad, Karlskrona, Värnamo och Karlshamn.

Följ Consid

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Consid

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum