Vänsterpartiet Västra Götalandsregionen

De blågrönas budget slår mot sjukvården

Dela

Pensionskostnaderna ökar under 2022, och regionen behöver avsätta mycket pengar till framtida pensionsutbetalningar nästa år. Detta ignorerar de blågröna i sin budget, som de presenterade måndag 9 maj. – Det är för passivt, säger Carina Örgård, regionråd för Vänsterpartiet Västra Götaland. De stora kostnadsökningarna drabbar verksamheterna.

Carina Örgård (v), regionråd i opposition
Carina Örgård (v), regionråd i opposition

I den blågröna budgeten avsätter man 1 miljard av de ökade kostnaderna, men lämnar 800 miljoner som verksamheterna får betala. Samtidigt ställs ett effektiviseringskrav på sjukvården om 700 miljoner kronor.

– Vi har en vårdkris och Vänsterpartiet kommer att lägga en budget som svarar på den. Vad hälso- och sjukvården behöver är satsningar för att korta de långa vårdköerna och åtgärder för att kunna rekrytera den personal som fattas, säger regionråd i opposition Carina Örgård (v).

Vänsterpartiet presenterar sin budget för Västra Götalandsregionen på fredag 13 maj.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Carina Örgård (v), regionråd i opposition
Carina Örgård (v), regionråd i opposition
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Västra Götalandsregionen
Vänsterpartiet Västra Götalandsregionen
Magasinsgatan
504 35 Borås

https://vastragotaland.vansterpartiet.se/

Vänsterpartiet Västra Götaland är ett socialistiskt och feministiskt parti på ekologiskt grund. Vi bedriver en konstruktiv oppositionspolitik i Västra Götalandsregionen, och vill se ett samhälle som präglas av medmänsklighet, solidaritet och rättvisa. Sveriges välfärd ska vara till för alla, oavsett vem du är eller var du bor.

Följ Vänsterpartiet Västra Götalandsregionen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Västra Götalandsregionen

Satsa på förlossningsvården29.4.2022 10:05:07 CEST | Pressmeddelande

Förlossningsvården är kraftigt eftersatt i Västra Götaland och personalen flyr regionen som arbetsgivare. På Hälso- och sjukvårdsstyrelsens möte den 27 april lade Vänsterpartiet därför ett förslag på åtgärder som efterfrågas av personalen. Detta för att bygga upp en bra arbetsmiljö från grunden. – En långsiktigt bra personalpolitik hade kunnat förhindra den här krisen för länge sedan, säger Carina Örgård (v), oppositionsråd i Västra Götaland.

Förbättra förlossningsvården29.3.2022 14:59:44 CEST | Pressmeddelande

Västra Götalandsregionen är mitt i en kris, där barnmorskor flyr våra verksamheter och förlossningsvården är kraftigt eftersatt. Vänsterpartiet har idag lagt ett förslag på en rad åtgärder som efterfrågas av personalen, för att förbättra deras arbetsmiljö. – Utan hållbara arbetsvillkor kan vi aldrig locka tillräckligt med barnmorskor till förlossningsvården och utan fler barnmorskor kan vi aldrig skapa en hög vårdkvalitet, säger Louise Jeppsson (v), ersättande regionråd i Västra Götaland.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum