Business Region Göteborg AB

De blev årets Tillväxtföretag och årets Tillväxtledare

Dela

Devicia och Cactus Rails vd Fredrik Bergström blev idag årets Tillväxtföretag respektive årets Tillväxtledare. Priserna delades ut på Inspirationsdagen som arrangeras av Business Region Göteborg.

Varje år delar Business Region Göteborg ut priser till framgångsrika företagare i Göteborgsregionen. Priset som årets Tillväxtföretag går till ett företag som visat stark tillväxt de senaste tre åren. Årets Tillväxtledare är ett nytt pris som går till en ledare som inspirerar, motiverar och som arbetar aktivt för att erbjuda sina medarbetare en attraktiv arbetsplats. Totalt var sex företag nominerade till priserna, som delas ut bland deltagarna i tillväxtprogrammet Expedition Framåt.

Årets Tillväxtföretag 2015 – Devicia, som snabbt, patientsäkert och smidigt hjälper medicintekniska företag med kliniska studier och strategisk rådgivning.

Juryns motivering:

”Med vinst från dag ett, har företaget på bara fyra år lyckats att etablera sig som en given medicinteknisk spelare inom kliniska prövningar och strategisk rådgivning.

Med sin nischade affärsidé och med en expansion i raketfart, i såväl Sverige som i USA, har företaget med stort mod vågat satsa stort. Att dessutom göra det med god ekonomi och hög tillväxt är en framgångsfaktor väl värd att uppmärksammas.

Årets Tillväxtföretag är en stjärna på himlen. Och med framtiden i sikte på mobil hälsa är företaget en given vinnare som årets Tillväxtföretag 2016.”

Kommentar från Elisabeth Liljensten, vd Devicia

- Vi har hittat en väldigt speciell nisch och är specialister inom vårt område. Jag omger mig med rätt kompetens och ger personalen stort utrymme att prestera. Vi har kunnat växa fort på kort tid.

Övriga nominerade till årets Tillväxtföretag var Callista Enterprise och Cactus Utilities.

Årets Tillväxtledare 2015 – Fredrik Bergström, vd Cactus Rail. Cactus arbetar för att säkra och optimera driften av samhällsviktig infrastruktur.

Juryns motivering:

”En fulländad teamledare som visat på goda ledaregenskaper och förmåga att låta sina medarbetare växa. Med entusiasm och ödmjukhet har han skapat en attraktiv arbetsplats och drivit sitt företag mot nya tillväxthöjder. I en tuff bransch med hårda krav, har han gått från ett till två företag utan att ge avkall på sina värderingar. Och med stort fokus på företagskultur är det en mycket värdig vinnare av priset årets Tillväxtledare.”

Kommentar från Fredrik Bergström, vd Cactus Rail

- Det handlar om att släppa lös kraften i teamet. Skapa förutsättningar för medarbetarna att prestera och att bejaka medarbetarnas nyfikenhet. Jag backar upp mitt team och ger dem en trygghet.

Övriga nominerade i kategorin Årets tillväxtledare var Nina Järvi, Fix Cleaning service och Magnus Johansson, OAT-gruppen.

För mer information kontakta:

Anna-Lena Johansson Chef Företagsutveckling, Business Region Göteborg

Tel: 031-367 61 52

Kenny Genborg Presschef, Business Region Göteborg

Tel: 031-367 61 16

Kontaktuppgifter till vinnarföretagen:

Devicia
Elisabeth Liljensten, vd
Tel: 0723-611968 
E-post: elisabeth.liljensten@devicia.se

Cactus Rail
Fredrik Bergström, vd 
Tel: 0705-812638
E-post: fredrik.bergstrom@cactusrail.se

#InspirationsdagenBRG 
Länk www.businessregion.se/inspirationsdagen

Fakta:Inspirationsdagen är ett årligt event för deltagare i tillväxtprogrammet Expedition Framåt på Business Region Göteborg. Programmet skapar förutsättningar för små- och medelstora företag i Göteborgsregionen att utvecklas och växa.

Nyckelord

Om

Business Region Göteborg AB
Business Region Göteborg AB
Norra Hamngatan 14
404 23 Göteborg

+46 (0)31-367 61 00https://www.businessregiongoteborg.se/sv/

Business Region Göteborg ansvarar för näringslivsutveckling i Göteborgs Stad och representerar 13 kommuner i regionen. Business Region Göteborg ska bidra till att skapa fler arbetstillfällen och därigenom åstadkomma en hållbar tillväxt i Göteborgsregionens näringsliv. Detta gör vi genom att erbjuda kunskap och kontakter som skapar förutsättningar för dig som vill starta, etablera eller utveckla företag i regionen.

Följ Business Region Göteborg AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Business Region Göteborg AB

Göteborgs innovativa transportlösningar lockar hit delegation från åtta länder14.9.2018 13:03Pressmeddelande

Städer världen över måste utveckla sina transportlösningar för att öka rörligheten och minska utsläppen. Göteborg, som är först i världen med att undersöka samspelet mellan självkörande fordon och långsiktig stadsplanering, visar den 17 och 18 september upp den senaste utvecklingen när staden gästas av en internationell delegation från åtta länder. På programmet står bland annat provkörning av eldrivna lastcyklar längs Stora Hamnkanalen.

Kraftig ökning av företagens lönesumma20.6.2018 15:33Pressmeddelande

Företagens lönesumma i Göteborgsregionen ökar kraftigt och landar på nära sju procent vilket är rejält högre än rikssnittet. Det framgår av årets andra Konjunkturrapport som Business Region Göteborg presenterar i dag. – Merparten av lönesumman består av att det skapats fler nya högkvalificerade och högavlönade jobb i regionen inom den privata sektorn, säger Peter Warda, analytiker på Business Region Göteborg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum