Umeå kommun

De blev fritidsnämndens stipendiater 2021

Dela

Genom de årliga stipendierna vill fritidsnämnden uttrycka sin uppskattning över ett värdefullt ideellt ledarskap, föreningsengagemang samt idrottsliga prestationer som utförts under det senaste året. Årets stipendiater blev: Hussein Thamir, Tove Lundberg, David Åhman, Per Rönnlund och Britta Åkerlund.

Stipendiaterna är ungdomsledare, eldsjälar eller idrottsutövare i någon av Umeås föreningar som utmärkt sig speciellt under året eller de som arbetat i det tysta i många år.

Vanligtvis presenteras stipendiaterna under Umeå idrottsgala. På grund av pandemin är den i år inställd, vinnarna meddelas därför via mejl. När smittspridning och restriktioner lättar kommer de att bjudas in till en mindre ceremoni för utdelning av diplom. Förutom äran får de även 10 000 kr.

Vinnarna av fritidsnämndens stipendier 2021 är:

Årets ungdomsledare: Hussein Thamir Young Boys, Ersboda SK, Ersboda Folkets hus

Hussein är en välkänd profil på Ersboda. Med stort hjärta och engagemang har han under många år haft en betydande roll för barn och ungdomar som bor och verkar i närområdet. Som ledare lyssnar han in de unga och är en hjälpande hand i att förverkliga idéer och drömmar.

Årets aktiva idrottsutövare: Tove Lundberg IFK Umeå boxning

Redan 2019 vann Tove det första SM-guldet i boxning på många år för sin förening IFK Umeå. Hon belönades med en landslagsplats och vann i början av 2020 ett silver i en av världens största damturneringar Golden girl i Borås. På SM-tävlingarna i Gävle 2020 följde Tove upp bedriften från 2019 med ytterligare ett SM-guld.

Årets aktiva idrottsutövare: David Åhman IKSU Beachvolley

Tillsammans med sin partner Jonathan Hellvig stod David för en historisk prestation när de som första svenska par någonsin vann en World Tour-tävling i beachvolley. Davis Åhman är ett stort framtidsnamn inom svensk idrott. Förutom den historiska toursegern har han vunnit guld på U18-EM, guld på ungdoms-OS och även fått ta emot Lilla bragdguldet.

Årets eldsjäl: Per Rönnlund IFK Umeå skidor

Per har i många år funnits med i föreningens styrelsearbete och är den sanna eldsjälen bakom asfaltbanan på Ersmarksberget. Per är den som drivit på bygget av anläggningen och under flera års tid kämpat för att den ska bli verklighet. Han ansvarar för driften, både sommar och vinter och drar själv upp skidspåren på vintern. Asfaltbanan är välbesökt och uppskattad av både elit, ungdom och motionärer.

Lång och trogen tjänst: Britta Åkerlund Umeå IK FF

Britta har under många år varit aktiv inom Umeå IK och flertalet gånger kämpat för lagets överlevnad. Hon gör nu ett starkt och viktigt ideellt arbete med sin plats i styrelsen som vice ordförande och dessutom ansvarig för sporten i föreningen. Britta är hängiven och en av dem bidragande orsakerna till att vi som förening har en starkare organisation än på länge.

Mer information:

Ari Leinonen (S)
ordförande
fritidsnämnden 
070-567 92 14
ari.leinonen@umea.se

Lennart Johansson (M) 
vice ordförande 
fritidsnämnden 
070-330 37 45
lennart.johansson@umea.se

Peter Hörnemalm
avdelningschef
Föreningsbyrån
070-299 17 05
peter.hornemalm@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Parterna överens om slutreglering för Lundabron13.7.2021 15:09:18 CEST | Pressmeddelande

Umeå kommun och bygg- och anläggningsföretaget Veidekke har kommit överens om kostnaderna för bygget av Lundabron. Uppgörelsen fastställdes av Tekniska nämnden vid ett extra sammanträde i dag. – Bron är uppskattad och mycket välanvänd av Umeåborna. Samtidigt blev den betydligt dyrare än planerat, vilket verkligen bekymrat oss. Det här måste vi självklart dra lärdomar av, säger Lena Karlsson Engman, ordförande för Tekniska nämnden, Umeå kommun.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum