BranäsgruppenBranäsgruppen

De fick ta emot Branäs ungdomsstipendium

Dela

I lördags delades Branäs årliga ungdomsstipendium ut. Fyra lyckliga föreningar fick dela på 95 000 kronor.

Branäs har sedan 2014 delat ut ett stipendium till föreningar och personer som arbetar för att främja barn- och ungdomsverksamheten i närområdet. I år gick pengarna till Branäs alpina, Finnskoga IF, OK Långberget och Transtrands friskola. De tre förstnämnda har alla fått stipendiet tidigare år, men för Transtrands friskola var det första gången. Den lilla skolan, med inriktning på kultur och friluftsliv, har sedan några år tillbaka infört obligatorisk morgonrörelse på schemat för att barnen ska få mer fysisk aktivitet.

– Det känns så klart jättebra att ha fått stipendiet. Pengarna kommer att gå till att fortsätta utveckla morgonrörelsen och skolgården, säger Malin Branhammar från Transtrands friskolas styrelse.

Branäs samlar varje år in pengar till stipendiet tillsammans med Branäs samfällighetsförening och Pantamera via pantstationer på anläggningen. Hela summan som kommer från pantningen går till stipendiet, tillsammans med ytterligare 50 000 kronor som Branäs fritidscenter bidrar med. I år uppgick totalsumman till 95 000 kronor.

– Alla föreningarna som har tilldelats stipendiet har gjort ett fantastiskt arbete för barn och ungdomar. Vi är säkra på att pengarna kommer att användas för att fortsätta utveckla arbetet även kommande år, säger Branäs platschef Christoffer Lilja, som delade ut värdecheckarna under lördagen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Ulricehamn Ski Center, Storstenshöjden och Tolvmannabacken.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

https://www.tolvmannabacken.se/

https://www.storstenshojden.se/

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum