Business Region Göteborg AB

De ger liv åt entreprenörernas kvarter

Dela

I kvarteren i Gamlestaden skapades industrihistoria. Nu blir det platsen för nya innovationer och företag. Därför bjuds allmänheten in för att lämna idéer om vad som behöver finnas i det entreprenörskvarter som är under planering. Det är också ett tillfälle att möte ungdomar med entreprenörsplaner.

Business Region Göteborg har fått i uppgift att projektleda arbetet kring etableringen av ett entreprenörskvarter i Gamlestaden.Det ska bli en mötesplats där det bland annat ska finnas experthjälp för att förvandla idéer till hållbara företag och verksamheter.

Syftet är att göra det enklare att starta och utveckla företag, men det kan även vara platsen för andra verksamheter som tacklar olika samhällsutmaningar. Planeringen görs i samarbete med ett flertal olika aktörer som i dag arbetar med nyföretagande och entreprenörskap. De vill samverka och erbjuda olika slags företagsrådgivande tjänster under samma tak.

Under vecka 27 till 32, 5 juli till och med 4 augusti, anordnas en utställning vid Älvrummet i syfte att föra en medborgardialog kring det blivande entreprenörskvarteret. Målsättningen är att få ytterligare tankar och idéer kring innehåll och vad för slags tjänster som behövs i ett entreprenörskvarter.

I en container finns information om projektet. Den bemannas tre dagar i veckan av ungdomar som själva är med i projektet Ferieentreprenörerna. De visar upp sina egna projekt och samlar in förslag från allmänheten.

Plats: Göteborgs stads utställningscontainer vid Älvrummet vid Lilla Bommen

Öppettider: Tis–tors, 12.00–15.00, fr o m 5 juli t o m 4 augusti

För mer information om utställningen och entreprenörskvarteret går det bra att kontakta Fredrik Liljeberg, till och med 14 juli. 0738-42 45 42, fredrik.liljeberg@businessregion.se

Nyckelord

Om

Business Region Göteborg AB
Business Region Göteborg AB
Norra Hamngatan 14
404 23 Göteborg

+46 (0)31-367 61 49https://www.businessregiongoteborg.se/sv/

Business Region Göteborg ansvarar för näringslivsutveckling i Göteborgs Stad och representerar 13 kommuner i regionen. Business Region Göteborg ska bidra till att skapa fler arbetstillfällen och därigenom åstadkomma en hållbar tillväxt i Göteborgsregionens näringsliv. Detta gör vi genom att erbjuda kunskap och kontakter som skapar förutsättningar för dig som vill starta, etablera eller utveckla företag i regionen.

Följ Business Region Göteborg AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Business Region Göteborg AB

Pressinbjudan: Har konjunkturen nått toppen i Göteborg?7.12.2017 10:16Pressinbjudan

Har högkonjunkturen nått toppen, eller blir det ännu hetare 2018? Hur kan oron på bostadsmarknaden påverka näringslivet? Hur utvecklas arbetslösheten? Dessa och många andra frågor om Göteborgsregionens ekonomiska läge besvaras vid Business Region Göteborgs konjunkturseminarium 8 december. Media är välkomna att följa seminariet och ställa frågor till Henrik Einarsson, etableringschef, och Peter Warda, analytiker vid Business Region Göteborg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum