De kan bli Årets offentliga ledare

Dela

Tre finalister slåss om titeln Årets offentliga ledare på Stora Samhällsgalan den 16 maj. Priset är instiftat i år för att visa på goda exempel på framsynt, engagerat och hållbart ledarskap inom kommuner, landsting och regioner.


De tre som är kvar när juryn sållat bland ett trettiotal nominerade visar alla på bredd som ledare, de har goda referenser från kollegor och medarbetare, och tjänar som inspiration och förebild för andra chefer och ledare. De är:

Malin Aronsson, kommundirektör i Gislaved: Driver kommunens uppmärksammade förändringsresa med en ny tillitsbaserad styrmodell och tydliga, avgränsade mål. Något som förändrat organisationens tänkesätt i grunden, enligt medarbetarna.

– Vår filosofi är att om vi mäter det absolut viktigaste blir det andra sannolikt också bra. Det är där tilliten kommer in. Till varandra, och till att vi gör ett gott jobb, säger Malin Aronsson.

Kristina Magnusson, stadsbyggnadsdirektör i Helsingborg: Genom ett inkluderande, kommunikativt ledarskap och delegerat ansvar har hon i en expansiv period med högt tempo skapat en engagerad förvaltning som bubblar av idéer.

– Jag älskar att se människor växa. Jag ställer höga krav, men vi är en omtänksam förvaltning och blir något fel är det ju bara att rätta till. Blir man sedd och hörd kan man ge det där lilla extra, säger Kristina Magnusson.

Mehmed Hasanbegovic, socialchef i Eskilstuna: Tog över en krisande förvaltning just som flyktingvågen vällde in och lyckades behålla alla i egen regi. Lagspelare som sätter arbetsmiljön i centrum och vill stärka offentlig sektors självförtroende.

– Vi har jobbat stenhårt med arbetsmiljön. Offentlig sektor ska vara den ballaste arbetsplatsen! Ungdomar ska se fram emot att jobba här, för vi gör skillnad på riktigt, säger Mehmed Hasanbegovic.

Kontakter

Annika Almgren
PR & kundrelationer
Tel 08-452 73 04
Mobil 076-808 73 04
aa@dagenssamhalle.se

Dokument

Länkar

Om

Dagens Samhälle
Dagens Samhälle
Telefonvägen 30
126 26 Hägersten

08-452 73 00http://www.dagenssamhalle.se

Följ Dagens Samhälle

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dagens Samhälle

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum