Dagens Samhälle

De kan bli årets samhällsentreprenör

Dela

Tre bidrag har gått till final i tävlingen om titeln som Året Samhällsentreprenör. Priset går till en idé som är en lösning eller del av en lösning på ett samhällsproblem. Det delas ut av Dagens Samhälle i slutet av maj.

På Dagens Samhälles Stora Samhällsgalan den 25 maj uppmärksammas en rad av de initiativ som bidrar till samhällsutveckling och förnyar välfärden.

Fyra priser kommer att delas ut: Årets samhällsbyggare, Årets välfärdsförnyare, Årets samhällsentreprenör och Årets superkommuner.

Den här veckan presenteras de slutkandidater som juryn har att ta ställning till i kategorin Årets samhällsentreprnör. Av ett 40-tal förslag återstår tre nominerade:

Kompis Sverige, som skapar jämlika möten när de för samman flyktingar med etablerade svenskar

IT-guide, för en modell som ger ömsesidig integrering i ett nytt samhälle genom att nyanlända ungdomar med datorkunskaper utbildar äldre svenskar

Bosse Ståldal och Boo Folkets Hus, för ett allaktivitetshus som blivit plattform för engagemang och utveckling i ett miljonprogramsområde

Läs mer om bidragen i bifogade artikel.

Nyckelord

Kontakter

Annika Almgren
PR & kundrelationer
Tel 08-452 73 04
Mobil 076-808 73 04
aa@dagenssamhalle.se

Dokument

Länkar

Om

Dagens Samhälle
Dagens Samhälle
Besöksadress: Götgatan 14
118 82 Stockholm

08-452 73 00http://www.dagenssamhalle.se

Följ Dagens Samhälle

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dagens Samhälle

Skolinspektionen: Förskolan är inte likvärdig16.2.2018 05:30Nyheter

Sverige har på många sätt en bra förskola, men den är inte likvärdig. På vissa förskolor genomförs inte lärande på ett sätt som gör att alla barn har möjlighet att lära och utvecklas så långt möjligt. Men kvalitetsskillnaderna kan inte kopplas till särskilda geografiska mönster eller till socioekonomisk nivå. Bedömningen är istället att de till stor del bottnar i hur styrning, ledarskap och dialog fungerar i praktiken, skriver Skolinspektionen på Dagens Samhälle Debatt idag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum