SHL Svenska Hockeyligan AB

De kan vinna i SHL Awards 2017

Dela

Den sportsliga SHL-säsongen är färdigspelad - nu återstår att dela ut de individuella priserna. SHL Awards 2017 direktsänds i TV12 och C More fredagen den 5 maj klockan 19.00. Tillsammans hyllar SHL och C More de bästa prestationerna där de allra mest framträdande profilerna prisas. Programledare är Björn Oldeen som vid sin sida har experterna Lena Sundqvist och Sanny Lindström.

Det är prestationerna som ska hyllas i SHL Awards 2017 som direktsänds i TV12 och C More fredagen den 5 maj klockan 19.00, programmet som knyter ihop SHL-säsongen 2016/2017. För sina prestationer i SHL, alltså SM-slutspelet undantaget, ska de allra främsta aktörerna på varje position prisas. Även Årets tränare och Årets rookie kommer att utses. Och som höjdpunkt det finaste priset av alla – Årets mest värdefulla spelare.


Vinnarna i huvudkategorierna utses av en namnkunnig jury bestående av SHL:s alla huvudtränare och lagkaptener samt av lika många utvalda ishockeyprofiler och journalister från såväl riks- som lokalmedia. Samtliga finalister presenteras nedan.

Finalister Årets målvakt

Oscar Alsenfelt Malmö Redhawks

Marcus Högberg Linköping HC

Linus Söderström HV71


Finalister Årets back

Andreas Borgman HV71

Henrik Tömmernes Frölunda HC

Magnus Nygren Färjestad BK


Finalister Årets forward

Oskar Lindblom Brynäs IF

Joakim Lindström Skellefteå AIK

Broc Little Linköping HC


Finalister Årets tränare

Sam Hallam Växjö Lakers

Johan Lindbom HV71

Dan Tangnes Linköping HC


Finalister Årets rookie

Lias Andersson HV71

Andreas Borgman HV71

Linus Söderström HV71


Finalister Mest värdefulle spelare (MVP)

Oscar Alsenfelt Malmö Redhawks

Joakim Lindström Skellefteå AIK

Henrik Tömmernes Frölunda HCSHL Awards sänds även på cmore.se och i C Mores app.

För ytterligare information kontakta: 
Johanna Hemming, kommunikationschef SHL,
0720-50 51 60, johanna.hemming@shl.se

Ulrika Westerberg, press- och PR-ansvarig sport C More och TV4-Gruppen,
070-745 93 14, ulrika.westerberg@bonnierbroadcasting.com

Om

SHL Svenska Hockeyligan AB
SHL Svenska Hockeyligan AB
Box 5095
121 16 Johanneshov

https://www.shl.se

SHL ska som företrädare för klubbarna i SHL tillvarata gemensamma sportsliga och kommersiella intressen och hanterar bland annat medierättigheter samt gemensamma huvudsponsorskap. SHL ska verka för en långsiktig stark liga och för en stark svensk ishockey som står sig internationellt. Ägarna är de klubbar som spelar i SHL som säsongen 2017/2018 är: Brynäs IF, Djurgården Hockey, Frölunda Indians, Färjestad BK, HV71, Karlskrona Hockeyklubb, Linköping HC, Luleå Hockey, Malmö Redhawks, Mora IK, Rögle BK, Skellefteå AIK, Växjö Lakers och Örebro Hockey.

Följ SHL Svenska Hockeyligan AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från SHL Svenska Hockeyligan AB

SHL ställer sig bakom #metoo #time out23.11.2017 13:06Pressmeddelande

SHL har läst och tagit del av de berättelser som idag publiceras i Dagens Nyheter där kvinnor som på olika sätt är verksamma inom idrotten vittnar om hur de utsätts för kränkningar, diskriminering, trakasserier och övergrepp i sitt utövande. Berättelser som är kopplat till ishockeyn där män i våra verksamheter kränker kvinnor. Det här är helt oacceptabelt och något som vi i SHL tydligt kommer att markera inte får förekomma i vår verksamhet och vi kommer att agera när det händer. Därför ställer sig SHL bakom #metoo och #timeout. Vi gör detta för en idrottsrörelse fri från kränkningar och diskriminering. Vi gör det för att alla ska ha rätt till att drömma stort och slippa skrämmas till tystnad eller avhopp. Vi gör det tillsammans, för en idrottsrörelse för alla. Brynäs IF Djurgården Hockey Frölunda Indians Färjestad BK HV71 Karlskrona HK Linköping HC Luleå Hockey Malmö Redhawks Mora IK Rögle BK Skellefteå AIK Växjö Lakers Örebro Hockey SHL-organisationen

SHL:s vision: en av världens två bästa hockeyligor sportsligt och upplevelsemässigt.20.11.2017 10:00Pressmeddelande

Från och med säsongen 2018/2019 kommer SHL bland annat genom det nya avtalet med C More få en väsentligt större intäkt. Detta ger en enorm möjlighet att långsiktigt stärka och mer fokuserat utveckla svensk ishockey, klubbarna och ligan. Klubbarna har därför gett SHL i uppdrag att ta fram en strategi kopplat till de ökade intäkterna till SHL samt de kommande kraven för att uppnå elitlicens. Alla fjorton SHL-klubbar har varit delaktiga i arbetsprocessen och står enhetligt bakom strategin och beslutet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum