Solna stad

De kan vinna Solna stads stadsmiljöpris 2022

Dela
De tre nominerade till Solna stads stadsmiljöpris 2022 är Påbyggnaden av Quality Hotel Friends i Arenastaden, Råsunda skola Annex och Kvarteret Motorn i Råsunda. Vinnaren presenteras den 18 maj.

Tre nominerade till Solna stads stadsmiljöpris 2022 presenterades på byggnadsnämnden den 4 maj. Prisutdelningen äger rum den 18 maj på Frukostbrickan – ett återkommande arrangemang av Solna stad för det lokala näringslivet.

Nominerade till Solna stads stadsmiljöpris 2022

Quality Hotel Friends, Arenastaden
Adress:
Råsta strandväg 1
Fastighetsägare:
Strawberry Properties
Arkitekt: Wingårdhs arkitekter

Med en påbyggnad av Arena Gate samt en breddning av länkdelen har Quality Hotel Friends fått 251 nya rum samt en utökning av matsal och konferensyta. Byggnadens främsta förtjänst är att bidra med ljus, liv och ögon till Putte Kocks plats över dygnets olika tider, även när det inte är evenemang på arenan.

Råsunda skola Annex, Råsunda
Adress:
Parkvägen 4
Fastighetsägare: One Publicus Fastighets AB
Arkitekt: GWSK arkitekter

Byggnaden är ett gott exempel på samtida arkitektur med en varierad fönstersättning och ett fritt formspråk. Den robusta tegelfasaden återspeglar väl byggnadens innehåll och skapar tillsammans med den omsorgsfulla markbeläggningen en tyngd åt plats och byggnad. En framåtblickande bebyggelse som samtidigt knyter an till platsens historia.

Kvarteret Motorn, Råsunda
Adress:
Östervägen/Råsundavägen
Byggaktör: JM
Arkitekt: Byrån för Arkitektur & Urbanism, BAU

Projektet binder ihop Östervägen och Råsundavägen genom att skapa lokaler riktade mot båda, samt kopplingar mellan de två. Den viktiga korsningspunkten markeras också på ett tydligt sätt med en högre del som utformats med goda proportioner. Byggnaden knyter an till Råsundas klassiska stenstad med sina putsade fasader i rött och brunt.

Om Solna stads Stadsmiljöpris

Solna stads stadsmiljöpris delas årligen ut av byggnadsnämnden, för en byggnad, anläggning eller annan åtgärd i Solna som på ett bestående sätt förskönat stadsbilden.

 

Bilder

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

Pressjour 08-746 12 00http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum