Heymedia

De populäraste platserna för din semester i Danmark!

Dela

Nu när vi äntligen går mot ljusare tider och våren verkar kunna ta udden av Kung Bore även detta år börjar många planera sina semestrar. Undersökningar visar att de flesta svenskar inte vill resa alltför långt hemifrån, och därför vill vi tipsa om vilken härlig upplevelse vi kan få om vi bara tar oss över Öresundsbron - satsa på Danmark i sommar!

En av de riktigt fina sakerna med Danmark är att det passar precis lika bra för en familjesemester med barnen som för en romantisk weekendresa med din partner eller en nöjestripp med kompisarna. Vi skulle kunna komma med mängder av förslag, men vi tänker koncentrera oss på tre av de rödvita guldkornen: Aarhus, Köpenhamn och Odense.

Aarhus

Om du inte kan bestämma dig för vad du vill uppleva på din semester kan vi rekommendera Danmarks näst största stad Aarhus - där finns allt! Välj bland shopping, unika naturupplevelser för oförglömliga semesterbilder, underbar mat och fascinerande kultur. 

Besök friluftsmuséet Den Gamle By som känns som en resa tillbaka i tiden, drottningens sommarresidens Marselisborg Slott och stadshuset som är en symbol för dansk design. Såväl stora som små uppskattar garanterat besök på nöjesparkerna Djurs Sommerland eller Tivoli Friheden, djurparkerna eller akvariet Kattegattcentret.

För de bästa tipsen om vad som är gång i Aarhus kan du kika in på https://tipaarhus.dk/.

Köpenhamn

Självklart är huvudstaden ett måste när du besöker Danmark. Staden är berömd för sina inrednings- och modebutiker, det breda gastronomiska utbudet som kan skryta med Michelinstjärnor, dess kultur och de närmast oräkneliga sevärdheterna. 

Du vill inte missa det världsberömda Tivolit, stadsdelen Christiania eller slotten Rosenborg och Christiansborg. Perfekta utflyktsmål med barn är stadens nöjesparker, Köpenhamns Zoo, nordeuropas största akvarium Den Blå Planet eller varför inte observatoriet som är Europas äldsta i fungerande skick. 

Njut av den spännande arkitekturen, sätt dig och koppla av på en av de många uteserveringarna, hälsa på drottningen vid Amalienborg och shoppa på Ströget. Dina semesterbilder är inte kompletta utan Den lilla Sjöjungfrun och det färgglada kvarteret Nyhavn som finns på alla vykort. 

Mer användbar information om aktiviteter och events i Köpenhamn finns på https://tipkbh.dk/.

Odense

Visst låter staden Odense bekant? HC Andersens hemstad bjuder oss på en härlig blandning av gammalt och nytt. Ingen annan stad kan visa upp en domkyrka från 1300-talet i perfekt harmoni med moderna stadsdelar och pittoreska gränder med sydeuropeisk atmosfär. 

Du kan på samma dag besöka en 1800-tals by på friluftsmuséet Den Fynske Landsby, en vingård och ett toppmodernt shoppingcenter med över 150 butiker. Ön Fyn där Odense ligger är berömd för sina 123 slott och herrgårdar, och dess fantastiska trädgårdar.

Vill du veta mer om vad du kan göra i Odense? Kika på https://tipodense.dk/ så vet du att du inte missar något spännande! 

Om

HeymediaFölj Heymedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Heymedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum