Svensk Innebandy

De tar över U19-damlandslaget

Dela

Nu står det klart vilka som blir nya förbundskaptener för U19-damlandslaget. Christoffer Suominen blir ny förbundskapten, med Susanne Ekblom som assisterande förbundskapten. De tar över U19-damlandslaget efter VM i Polen i augusti/september.

Foto: Per Wiklund/Svensk Innebandy
Foto: Per Wiklund/Svensk Innebandy

Tidigare stod det klart att det skulle bli förändringar i landslagsledningen för U19-dam. Nu är det klart att ny förbundskapten blir Christoffer Suominen och assisterande förbundskapten blir Susanne Ekblom. Under de närmaste veckorna kommer Christoffer och Susanne påbörja sina förberedelser för när de tar över ansvaret efter VM, medan Camilla Granelid och Johan Hydling tillsammans med sin ledarstab kommer ha fullt fokus på U19-VM som stundar i månadsskiftet augusti/september.   

Christoffer Suominen har en lång tränarkarriär bakom sig, bland annat för Kais Mora IF, Thorengruppen IBK och senast FBC Kalmarsund. Han har även insikt i Svensk Innebandys landslagsverksamhet, både genom hans medverkan i Guldsteget för tränare säsongen 21/22 samt genom VM-analysen under VM i Uppsala.

Att ta över U19-damlandslaget ser han som hedersfyllt. 

– För mig så är det här ett av de största och finaste uppdrag som man kan ha inom svensk innebandy. Jag är otroligt taggad och motiverad att sätta i gång, säger Christoffer Suominen. 

Vid sin sida kommer han ha Susanne Ekblom som assisterande förbundskapten. Hon har en lång och framgångsrik spelarkarriär bakom sig från IKSU och har även erfarenhet från landslagsverksamheten som spelare och jobbar idag på Riksinnebandygymnasiet, RIG.

– Det känns både roligt och spännande att få ta sig an det här uppdraget. Svensk Innebandy vill vara världsledande och det ska bli kul att få jobba mot det, säger Susanne Ekblom.

Hur vill ni att U19-damlandslaget ska spela under er ledning?

– Det är en av många frågor vi ska sätta oss ned och arbeta med, men det är klart att vi vill som tidigare spela en offensiv och framåtlutad innebandy, säger Susanne Ekblom.

Christoffer Suominen fyller i:
– Vi ska ha en röd, eller kanske snarare blågul tråd som går genom hela landslagsverksamheten, där vi spelmässigt ska ha en modern, offensiv innebandy med hög intensitet.

Hur ser ni på den utmaning som väntar i att ta vid efter VM?

–  Det känns oerhört motiverande. Jag känner mig laddad för att köra i gång. Nästa steg för oss handlar om att sätta ihop ledarteamet och sedan jobba målmedvetet och ambitiöst och höja de delar vi kan höja. Fortsätta skapa en positiv miljö. Målsättningen är som alltid - att gå för guld. 

Susanne Ekblom:

– Jag känner mig väldigt laddad för uppdraget. Den största utmaningen tror jag blir tidsperspektivet. Att under en tidsbegränsad period jobba med de bästa spelarna och få ut det mesta av dem, men också gruppen.

Sofie Andersson, elit-och landslagschef om tillsättningen av Christoffer och Susanne:
– Med Susanne och Christoffer får vi två personer som kompletterar varandras egenskaper och förmågor på ett bra sätt, samtidigt som de delar viktiga grundläggande attribut och värderingar. Vi är säkra på att de tillsammans kommer leda och utveckla U19-damlandslaget till nästa nivå.

Processen att tillsätta övriga ledare i staben är påbörjad.

Nyckelord

Bilder

Foto: Per Wiklund/Svensk Innebandy
Foto: Per Wiklund/Svensk Innebandy
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 112 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

Nya fyskrav för landslagen16.1.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

De svenska landslagen i innebandy är världsledande och är alltid med i kampen om de ädlaste medaljerna. Men, för att kunna hålla sig kvar på tronen krävs ständig utveckling. I höstas lanserades de nya fysiologiska riktlinjerna för innebandyspelare. Nu ger landslagsverksamheten sin syn på vad den nya kravprofilen innebär. “Vi vill spela en fartfylld, intensiv och attraktiv innebandy och det ställer höga krav på spelarnas fysiska kapacitet. Den fysiska kapaciteten påverkar även förmågan att hantera en hög träningsbelastning och snabb återhämtning, något som är extra viktigt under ett mästerskap”, säger Sofie Andersson, elit- och landslagschef.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum