Svensk Innebandy

De tas ut till U19-damlandslagets läger och landskamper

Dela
25 spelare tas ut till U19-damlandslagets läger och landskamper mot Finland i Täby den 19-22 maj (födda 03-04). Det är gratis inträde till matcherna och de sänds även på InnebandyTV. Lägret är en del i uppladdningen inför det stundande VM i Polen i höst, ett VM som även blir förbundskapten Camilla Granelids sista.

Den 27 augusti-4 september går U19-VM i Katowice i Polen av stapeln. Arbetet med VM-truppen är i gång och nu är det klart vilka som tas ut till det stundande lägret och landskamperna mot Finland i Täby den 19-22 maj.

– Det känns helt fantastiskt att få träffa spelarna igen, senast vi sågs var i november så det här ser vi verkligen fram emot. Att vi får möta Finland nu i tre matcher ska bli väldigt lärorikt och kommer ge oss nycklar i våra förberedelser inför VM. Vi kommer kunna testa både speldetaljer och formationer mot en motståndare som brukar vara en av våra största konkurrenter säger Camilla Granelid.

Den 19-22 maj väntar läger för de som är födda 2003-04, veckan efter väntar läger på Bosön för de som är födda 2004-05.

– Att vi inom spannet av bara några dagar kommer få se så många spelare känns riktigt bra. Dels för att se hur spelare har utvecklats sedan vi träffades sist, dels kunna se de som haft jättefina utvecklingskurvor på senare tid och även de som kommit tillbaka från skador på nära håll. Det var ju innebandyfesten nyligen i Uppsala, men det här kommer också bli en fest, säger Camilla Granelid.

Samtliga i landslagsledningen har förlängda avtal till sista september 2022, till följd av det framflyttade VM:et. Hur staben kommer se ut efter det är inte klart i nuläget. U19-VM i Polen blir dock Camilla Granelids sista.

– Det har varit en helt fantastisk tid tycker jag. Det här uppdraget är ett av de mest ärofyllda uppdrag man kan ha inom Svensk Innebandy och det är en stor förmån att få vara med spelarna i början av deras karriärer. Vi får uppleva de unga spelarnas dröm bli till verklighet då de första gången står i gulblå tröja och sjunger nationalsången - det är stort. Jag hoppas vi under de sex år som jag varit förbundskapten har lyckats skapa en landslagsmiljö som gett mersmak hos alla de spelare vi haft äran att följa. Jag känner otroligt stor tacksamhet över alla de möten jag haft med de unga spelare inom U19 som kommer utgöra framtiden inom Svensk Innebandy. Det har varit en oförglömlig resa. Nu är det dock dags att någon annan tar över efter mig, jag känner att jag givit allt och är klar att lämna över.

Camilla Granelid sticker inte under stol heller med det stora målet i höst.

– Att få kröna det här arbetet med ett VM-guld hade varit helt magiskt. Vi kommer göra allt för att stå överst på pallen i Polen.

Hur ledarstaben kommer formeras efter VM är ännu inte beslutat utan ett pågående arbete, berättar Sofie Andersson, elit och landslagschef.

– Vi för en dialog med samtliga och vi kommer återkomma så snart vi har information. Utöver det arbetet är siktet just nu inställt på att vi får en bra uppladdning och att vi kommer hem med ett VM-guld från Polen senare i höst, säger Sofie Andersson.

Landskamperna mot Finland spelas 20-22 maj. Det är gratis inträde till matcherna, som även sänds på InnebandyTV.

Uttagna spelare:

Målvakter:

Ida Karlsson, Craftstadens IBK Oskarshamn
Maja Lindsjö, RIG Umeå IBF

Sara Wallberg, Örnsköldsvik IBF

Utespelare:

Cajsa Alm, RIG Umeå IBF

Saga Emtell, Nacka IBK

Emelie Eriksson, Åkersberga IBF

Kajsa Garpenbeck, Värmdö IF

Ida Hawerman, FBC Lerum

Emma Heander, IBK Lund Elit

Moa Dynefalk, RIG Umeå IBF

Malin Hansson, IBF Falun Utveckling

Frida Hellström, Pixbo Wallenstam IBF

Kajsa Johansson, Västerås Rönnby IBK

Stina Johansson, RIG Umeå IBF

Madeleine Larsson, IBF Falun Utveckling           

Elin Lindberg, Västerås Rönnby IBK

Thea Löfborg, RIG Umeå IBF

Rut Marklund, FC Dalen       

Hanna Modigh, RIG Umeå IBF

Hanna Nordstrand, Åkersberga IBF

Axina Pettersson, Pixbo Wallenstam IBF

Evelina Petersson, FBC Kalmarsund

Juni Söderqvist, RIG Umeå IBF

Ebba Törngren, RIG Umeå IBF

Victoria Wallenhov, Telge SIBK

Ledare:

Camilla Granelid, Förbundskapten

Johan Hydling, Förbundskapten                    

Torbjörn Sjögren, Team Manager
Annelie Fridén, Materialförvaltare

Malin Karlgren, Sjukgymnast

Fredrik Olsson, Coach

Patric Löfborg, Coach

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 112 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

Uttalande från Svenska Innebandyförbundets styrelse15.3.2023 13:03:00 CET | Pressmeddelande

I en artikel som publicerades i Aftonbladet under gårdagen (14 mars) framkommer kritik om arbetsmiljön och ledarskapet på Svenska Innebandyförbundet. Styrelsen har fortfarande förtroende för generalsekreterare Mikael Ahlerup och det föreligger ingen utredning som felaktigt påstås. En viktig del i generalsekreterarens uppdrag är att skapa förutsättningar för god dialog inom innebandyn, det är helt nödvändigt för innebandyns fortsatta utveckling. Svensk Innebandy präglas av en öppenhet och välkomnande atmosfär och det ska genomsyra hela verksamheten. Från förening till förbund och styrelse. Vi tar allvarligt på påståenden om att kulturen skulle vara sådan att man inte känner sig bekväm med att framföra sina synpunkter och det kommer vi tillsammans arbeta vidare med. Då detta är ett personalärende, kan vi av hänsyn för alla involverade, inte kommentera ärendet vidare i nuläget. /Styrelsen, Svenska Innebandyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum