Svensk Innebandy

De tas ut till U19-herrlandslagets breddläger

Dela
Den 12-15 maj samlas U19-herrlandslaget (födda 04-05) på Bosön för läger. Utöver teambuilding och träning väntar även vänskapsmatcher mot Täby FC och Rosersberg Arlanda IBK i K-rauta Arena i Täby. Det är gratis inträde till matcherna, som även sänds på InnebandyTV.
Foto: Svensk Innebandy/Per Wiklund
Foto: Svensk Innebandy/Per Wiklund

Efter en pandemi med framskjutna läger ser nu förbundskapten Jonatan Brolin fram emot att samla spelarna på Bosön.

– Vi hade en digital träff i februari och sedan efterföljande Talang 17 dagar i mars, men att nu äntligen få välkomna spelarna till Bosön känns otroligt bra. Utöver dessa träffar har det pågått ett intensivt arbete med att följa spelare i sina hemmamiljöer. Vi har sett seriematcher, kvalmatcher och slutligen också varit på plats under innebandyfesterna i Göteborg (P16) och Uppsala (JAS). Här vill vi verkligen lyfta arbetet av vår scoutingorganisation som bistått på ett professionellt sätt och hjälpt till med att bredda kunskapen om spelare så att vi förbundskaptener kunnat färdigställa truppen på bästa möjliga sätt, säger Jonatan Brolin.

Sveriges U19-herrlandslag har genom åren fostrat oerhört många stjärnor. Efter två mästerskap med ett silver och ett brons är siktet nu på att ta guld i nästa mästerskap som blir i Fredrikshamn 2023. Men den internationella konkurrensen är tuff, säger Jonatan Brolin.

– Den internationella innebandyn är generellt väldigt tuff och landskamperna spelas ofta i ett högt tempo. Höga krav ställs på det fysiska spelet, att hantera dueller och viljan att tävla fullt ut mot sin motståndare varje gång. Det höga tempot gör att det behövs en bra teknik, men framför allt förmågan att ta bra beslut med bollen i pressade situationer för att ge sina medspelare utrymme att agera. Slutligen tror vi mycket på att bygga världens bästa lag. I internationella matcher ha ett lag som coachar varandra och har viljan att göra sina lagkompisar bättre och tryggare på planen. Kan vi skapa det tillsammans med spelarna får de andra nationerna se upp. 

Det har vidare varit ett tufft arbete att ta ut truppen som nu ska samlas, berättar Jonatan Brolin. 

– Truppen vi presenterar har nu ett förtroende att värna om under lägret på Bosön. Vi är i full gång i skapandet av världens bästa lag och vi räknar med högt engagemang från spelare och ledare under det kommande lägret. Slutligen vill vi också skicka med att det har varit en tuff konkurrens om platserna och för er som blir utanför denna gång är det bästa ni kan göra att knyta näven och fortsätta utvecklas på hemmaplan. Vi kommer med hjälp av vår scoutingorganisation fortsätta följa spelare även framöver. 

Matcherna mot Täby FC samt Rosersberg Arlanda IBK spelas i Täby, K-rauta Arena och det är gratis inträde. Har du inte möjlighet att vara på plats ser du även matcherna helt gratis på InnebandyTV.

Uttagna spelare:

Målvakter:
Sebastian Johansson, Växjö IBK Utveckling
Jonathan Nilsson, Höllvikens IBF
Gustav Rosvall, Höllvikens IBF
Theodor Söderquist, IK Sirius FBC

Utespelare:
Hampus Andersson, Linköping FBC
Adam Axelsson, Hovshaga AIF
Jonathan Berglund, Skälby IBK
William Cervall, Karlstad IBF Ungdom
Hannes Christansen, Växjö IBK Utveckling
Felix Enberg, Västerås IBS
William Forsman Eklund, Farsta IBK
Hugo Grass. Huddinge IBS
Kim Guilotte. AIK IBF
Gustav Hall, Nykvarns IF
Oscar Hammarqvist, Pixbo Wallenstam IBF
Arvid Hansson, Gävle GIK
Victor Johansson, FBC Lerum Utveckling
Daniel Kalentun, Pixbo Wallenstam IBF
Gabriel Kohonen, RIG Umeå IBF
Gustav Lindberg, Pixbo Wallenstam IBF
Jack Lorentzon, IBK Alingsås
Oscar Magnusson, RIG Umeå IBF
Emil Mattsson, Storvreta IBK
Hampus Nelson, FBC Kalmarsund Ungdom
Edvin Nilsson, IK Sirius FBC
Filip Norman, Team Thorengruppen Ungdom SK
Hampus Nydenfeldt, RIG Umeå IBF
Emil Nyh, Växjö IBK Utveckling
Jens Rasmusson, Höllvikens IBF
Albin Rommeskog, Värnamo IK
Jonas Rosén, Rosersberg Arlanda IBK
Kevin Rosenval, IK Sirius FBC
Filip Sandström, IBF Dalen
Benjamin Schill, Pixbo Wallenstam IBF
Niclas Sundblad, Hagunda IF
Jack Sundling, Jönköpings IK Utveckling
Theodor Svensson, Huddinge IBS
Felix Thor, Sundvall FBC Ungdom
Sakarias Ulriksson, RIG Umeå IBF
Axel Veress, Lillån IBK
Emil Wahl, IBK Genarp
Adrian Wirsén, Ledberg IBF
Arvid Äse, RIG Umeå IBF
Sebastian Öijen, RIG Umeå IBF

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Svensk Innebandy/Per Wiklund
Foto: Svensk Innebandy/Per Wiklund
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 112 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

Uttalande från Svenska Innebandyförbundets styrelse15.3.2023 13:03:00 CET | Pressmeddelande

I en artikel som publicerades i Aftonbladet under gårdagen (14 mars) framkommer kritik om arbetsmiljön och ledarskapet på Svenska Innebandyförbundet. Styrelsen har fortfarande förtroende för generalsekreterare Mikael Ahlerup och det föreligger ingen utredning som felaktigt påstås. En viktig del i generalsekreterarens uppdrag är att skapa förutsättningar för god dialog inom innebandyn, det är helt nödvändigt för innebandyns fortsatta utveckling. Svensk Innebandy präglas av en öppenhet och välkomnande atmosfär och det ska genomsyra hela verksamheten. Från förening till förbund och styrelse. Vi tar allvarligt på påståenden om att kulturen skulle vara sådan att man inte känner sig bekväm med att framföra sina synpunkter och det kommer vi tillsammans arbeta vidare med. Då detta är ett personalärende, kan vi av hänsyn för alla involverade, inte kommentera ärendet vidare i nuläget. /Styrelsen, Svenska Innebandyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum