Sveriges Ingenjörer

DEBATT: Låt inte arbetsmarknadens största reform gå om intet

Dela

Oavsett hur regeringen som kommer på plats i höst ser ut, krävs budgetsatsningar för förändringar av utbildningsutbudet på högskolan. Det skriver Ulrika Lindstrand, förbundsordförande för Sveriges Ingenjörer i en debattartikel som publicerats idag.

I debattartikeln, som publicerats på Altinget.se, skriver Ulrika Lindtrand bland annat: 

I juni beslutade riksdagen om det omställningspaket som har beskrivits som den största frihets- och trygghetsreformen på svensk arbetsmarknad i modern tid, samtidigt står Sverige inför stora samhällsutmaningar som kräver spetskompetens.

De skiften som pågår i industrin, med klimatomställning, digitalisering och elektrifiering, ställer nya krav på ingenjörernas kompetens, vilket i sin tur ökar behovet av vidareutbildning på högskolan.

I rapporten Tusentals ingenjörer knackar på högskolans dörr – Utan resurser blir kompetenssatsningen en chimär, framgår att våra lärosäten inte på långa vägar kan erbjuda kurser under detta eller nästa år som motsvarar ingenjörernas efterfrågan.

Nu är det upp till kommande regering att ge arbetsmarknadens största reform rätt förutsättningar. Först då kan det livslånga lärandet bli av och först då kan omställningspaketet skapa helt unika möjligheter till vidareutbildning som stödjer de samhällsutmaningar vi står inför.

Klicka för att läsa artikeln i sin helhet på Altingets debattsida

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sveriges Ingenjörer uppmanar kommande regering att prioritera insatser för att säkra högskolans fortbildning för yrkesverksamma.
Sveriges Ingenjörer uppmanar kommande regering att prioritera insatser för att säkra högskolans fortbildning för yrkesverksamma.
Ladda ned bild
Sveriges Ingenjörers förbundsordförande
Sveriges Ingenjörers förbundsordförande
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Sveriges Ingenjörer
Sveriges Ingenjörer
Box 1419
111 84 Stockholm

08 - 613 80 00https://www.sverigesingenjorer.se/

Sveriges Ingenjörer är fackförbund och intresseorganisation för landets 
högskoleutbildade ingenjörer. Förbundet är med cirka 162 000 medlemmar näst störst inom akademikerfederationen Saco. Se även sverigesingenjorer.se 

Följ Sveriges Ingenjörer

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Ingenjörer

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum