Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen

Debatt: Skatteverket hushållar inte med skattemedlen

Dela

Resebranschorganisationen SRF och tjänstearbetsgivarorganisationen Almega menar i en gemensam debattartikel att Skatteverket genom sitt beslut att driva egen resebyrå slösar med miljoner kronor årligen.

– Skatteverket beslutade förra året att avsluta en påbörjad upphandling av resetjänster. I stället för att anlita en resebyrå bestämde sig verket att öppna egen verksamhet till en mycket högre kostnad, skriver Didrik von Seth och Ulrica Dyrke, generalsekreterare SRF respektive Näringspolitisk expert i Almega.

I artikeln visar de att det blir betydlig dyrare att driva egen resebyrå mot att anlita av de många aktörerna i branschen. Merkostnaden blir minst fem miljoner kronor årligen.

Vi har bett Skatteverket att förklara sitt beslut utan att få tillfredställande svar. En väl fungerande marknad med konkurrerande företag medför lägre priser, högre kvalitet samt gynnar utveckling av nya produkter och tjänster. Detta är affärsresebyråbranschen ett utmärkt exempel på, skriver artikelförfattarna.

Debattartikeln kan läsas på Dagens Opinion här.Kontakter

Bilder

Didrik von Seth, VD. Fri för publicering.
Didrik von Seth, VD. Fri för publicering.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen
Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen
Sturegatan 11
Stockholm

08-762 68 60https://srf-org.se/

Om SRF
Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen, SRF, har cirka 300 medlemsföretag som sysselsätter 7 000 anställda. De står för mer än 80 procent av svenska resebyråers och researrangörers omsättning på 60 miljarder kronor 2018. SRF arbetar för sunda konkurrensförhållanden och en positiv utveckling av den svenska resebranschen. Medlemskap i SRF innebär en kvalitetsstämpel och krav på att följa SRF:s riktlinjer och stadgar.

Följ Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen

Trots förslag till stöd – resenärer riskerar att inte få tillbaka sina pengar16.12.2020 09:42:25 CET | Pressmeddelande

Regeringen presenterade för snart två veckor sedan förslag på stödåtgärd till paketresearrangörer. Förslaget är ett stöd i form av lån till arrangörer som ännu inte betalt tillbaka för inställda paketresor på grund av den pågående pandemin. Remissvaren har inkommit från flera håll. De flesta pekar på att förslaget i sin utformning riskerar att dra ut på tiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum