Philip Morris

Debatt: Vissa i tobaksbranschen jobbar för en hållbar utveckling

Dela

Replik publicerad i Omvärlden, 16 juni, 2022

Anette Rosengren, vd Philip Morris Norden
Anette Rosengren, vd Philip Morris Norden

A Non Smoking generation med Helen Stjerna i spetsen kritiserar i en debattartikel i OmVärlden tobaksindustrins hållbarhetsarbete. Vi kan inte tala för hela branschen men vi kan berätta hur vi på Philip Morris (PMI) arbetar för att uppfylla FN:s globala mål för ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling. 

Läs debattartiklen i sin helhet här

 

Nyckelord

Bilder

Anette Rosengren, vd Philip Morris Norden
Anette Rosengren, vd Philip Morris Norden
Ladda ned bild

Om

Philip Morris
Philip Morris
Karlavägen 108
104 51 Stockholm

+46 8440 59 40https://www.pmi.com/markets/sweden/sv

Philip Morris International: Skapar en rökfri framtid

Philip Morris International (PMI) leder en omvandling av tobaksindustrin för att skapa en rökfri framtid och utvecklar portfölj med långsiktiga produkter utanför tobaks- och nikotinsektorn. Företagets nuvarande produktportfölj består primärt av cigaretter och rökfria produkter, inkluderade e-cigaretter, snus och nikotinpåsar, som säljs utanför USA. Sedan 2008 har PMI investerat mer än 9 miljarder USD för att utveckla och kommersialisera innovativa och vetenskapligt underbyggda rökfria produkter för vuxna som annars skulle fortsätta att röka, med målet att helt sluta sälja cigaretter. Detta innebär bland annat att bygga upp förmågan att genomföra vetenskapliga utvärderingar i världsklass, särskilt inom områdena preklinisk systemtoxikologi, klinisk forskning, beteendevetenskaplig forskning och post-markering studier. USA:s livsmedels- och läkemedelsmyndighet (FDA) har godkänt marknadsföring av en version av PMIs platform 1- produkt som en Modified Risk Tobacco Product (MRTP), då de konstaterat att en ändring av regleringen för dessa produkter är lämpligt för att främja folkhälsan. Per den 31 december 2021, finns PMIs rökfria produkter till försäljning på 71 marknader, och PMI bedömer att ungefär 15,3 miljoner vuxna i världen har bytt till PMIs platform 1-produkt och slutat röka. Med en stark grund och betydande expertis inom life science tillkännagav PMI i februari 2021 sin ambition att expandera inom hälso- och sjukvårdsområdet och erbjuda innovativa produkter och lösningar för att möta patient- och konsumentbehov som ännu inte blivit tillgodosett. För mer information, besök www.pmi.com och www.pmiscience.com.

Följ Philip Morris

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Philip Morris

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum