Svensk Innebandy

Debutanten med dubbla poäng – när Sverige slog Schweiz med stora siffror

Dela

En inledande tuff period och 1-1 på tavlan. Då gjorde debutanten Maja Wiström sina första poäng i seniorlandslaget och Sverige växlade ifrån rejält mot Schweiz till segersiffrorna 10-2.

Maja Viström gjorde sina två första poäng i A-landslaget. Foto: Per Wiklund
Maja Viström gjorde sina två första poäng i A-landslaget. Foto: Per Wiklund

Tuff och hård var inledningen av matchen. Och lika tufft att särskilja lagen var det på tavlan efter den första perioden. 

Men i andra började Sverige få utdelning på sina chanser och när blågult tog ledningen på nytt var det den unga duon med Wilma Johansson som målskytt och debutanten Maja Wiström som assistläggare.  Hennes första i landslagströjan.

– Jag var lite nervös innan men det släppte ganska så snabbt Det är jättekul såklart att få göra poäng. Jag spelar också med fantastiskt bra spelare runt mig så det är lätt att göra poäng, säger Maja Viström.

Chanserna till fler mål fanns i andra men då målen inte kom där blev det desto fler i tredje istället. 3–1 blev snabbt till 7-1 efter fyra minuter av tredje perioden och effektiviteten fortsatte för svenskorna.

– Det kändes som att det lossnade rejält efter andra halvan av matchen. Det var jämnt fram till tredje och då fick vi rejäl islossning, säger Emelie Wibron som gjorde ett mål och nu bara är ett enda mål från 100 mål i landslagströjan.

– Det säger någonting om vilken kvalité hon har hållit i landslaget. Nu har hon gjort 99 men att göra tresiffrigt i landslaget är en fantastisk prestation som inte många når upp till, säger förbundskapten Åsa Karlsson. 

Poängdebutanten Maja Wiström visade framfötterna ytterligare genom en ny vacker  assist innan poängsprutorna Sofia Joelsson och Emelie Wibron samarbetade in ett tionde och sista mål. Slutsiffrorna blev till stora 10-2 och nu börjar omladdning för Tjeckien på lördag och Finland på söndag.

Matchfakta
Sverige-Schweiz 10-2 (1-1, 2-0, 7-1)

Första perioden
01.40 1-0 Sandra Boric Svärd (Ellen Bäckstedt)
16.31 1-1 Birgitte Mischler (Isabelle Gerig)

Andra perioden
02.02 2-1 Wilma Johansson (Maja Viström)
05.47 3-1 Amanda Delgado Johansson (Lisa Carlsson)

Tredje perioden
02.04 4-1 Klara Molin (Wilma Johansson)
02.36 5-1 Sofia Joelsson (Emelie Wibron)
02.46 6-1 Ellen Rasmussen (Lisa Carlsson)
03.57 7-1 Emelie Wibron (Sofia Joelsson)
11.15 8-1 Moa Tschöp (Wilma Johansson)
14.00 9-1 Sandra Boric Svärd (Maja Viström)
16.03 10-1 Sofia Joelsson (Emelie Wibron)
18.23 10-2 Corin Ruttimann

Svensk Innebandy tillhandahåller fria bilder för media. Besök www.innebandy.se/bildbank.
Uppge "Foto: Svensk innebandy" vid användning.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Maja Viström gjorde sina två första poäng i A-landslaget. Foto: Per Wiklund
Maja Viström gjorde sina två första poäng i A-landslaget. Foto: Per Wiklund
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Sundbybergsvägen 9
171 21 Solna

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 120 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

Straffdramatik när Växjö vann guld i Svenska Cupen6.11.2021 18:47:28 CET | Pressmeddelande

Det blev stor dramatik när Växjö IBK och Pixbo Wallenstam IBK möttes i finalen av Svenska Cupen under lördagseftermiddagen i Gavlehov. Pixbo var länge i förarsätet i målprotokollet men Växjö kom tillbaka - och kunde till slut vinna efter straffavgörande. "Jag är bara så himla glad. Vi gör inte en superbra match, vi avslutar den tredje perioden bra men från halva första perioden och under hela den andra perioden så är vi inte så bra och Pixbo har oss i ett bra grepp", säger Växjös Markus Jonsson.

Dramatik när Thorengruppen IBK vann Svenska Cupen6.11.2021 15:22:26 CET | Pressmeddelande

Thorengruppen IBK och Pixbo Wallenstam IBK möttes under lördagen i en dramatisk och historisk final när vinnaren av Svenska Cupen korades i Gavlehovshallen, Gävle. Men det krävdes förlängning för att skilja lagen åt - och väl där vann Thorengruppen och tog hem pokalen i Svenska Cupen. "Det var en otroligt svängig match. Det känns som att det kunde ha gått hur som helst där ett tag. När det ska till att avgöras så är det vi som drar det längsta strået så det var skönt", säger Thorengruppens Maja Viström.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum