Linköpings kommun

Delar av Storgatan bilfri under Gatuliv

Dela

I morgon, lördag, blir en del av Storgatan bilfri och förvandlas till en kreativ pop-up miljö fylld av lokal konst, kultur, handel och hållbar stadsutveckling. För tredje året i rad arrangeras Gatuliv av Linköpings kommun och City samverkan AB. I år är även Visit Linköping & co en del av Gatuliv.

Gatuliv Platensgatan 2015

Gatuliv startade i och med att Linköpings kommun ville arrangera en aktivitet i samband med den årliga  Europeiska trafikantveckan, ett  initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter.

Gatuliv har verkligen blivit en lyckad satsning för en levande innerstad. Linköping har ett fantastiskt lokalt närings- och föreningsliv som hjälper oss att lyfta innerstadsmiljön till nya höjder och den här dagen sätter vi fokus på dem, säger Elias Aguirre (S), kommunalråd för samhällsbyggnadsfrågor.

Linköpings kommun är en av cirka 60 kommuner som deltar med aktiviteter under Europeiska trafikantveckan. Under Gatuliv kan besökare inspireras av de hållbara transportsätten. Bland annat kan de testa "Alien bikes"- olika specialdesignade cyklar, som minicyklar, höghjulingar, swing bikes, ponny-cyklar och det kommer anordnas utmaningar på en ”svänga fel”-cykel.

Östgötatrafikens djungelbuss finns på plats och parkeringsplatserna förvandlas till temporära mini-parker med hjälp av 15 lokala aktörer enligt konceptet Park(ing) Day. Cykelkorgsloppis står också på programmet..

- Gatuliv har blivit en väldigt populär aktivitet som på ett inbjudande sätt visar att mer hållbara transporter gör skillnad för såväl trivseln i och tillgängligheten till stadsrummet som klimatpåverkan globalt, säger Nils Hillerbrand (MP), miljökommunalråd

För ytterligare information kontakta Elias Aguirre (S) kommunalråd för samhällsbyggnadsfrågor 013-20 73 37 eller Nils Hillerbrand (MP), miljökommunalråd telefon 0703-62 62 40

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum