Sverige för UNHCR

Delicato och Stiftelsen Einar Belvén skänker en miljon kronor till Sverige för UNHCR

Dela

Den senaste tidens upptrappning av konflikten i provinsen Idlib i Syrien tvingar alltfler att fly för sina liv. Nästan 5.6 miljoner syrier befinner sig på flykt. Hälften är barn. Hjälpbehoven är enorma och bidrag från den privata sektorn behövs mer än någonsin. Delicato Bakverk AB och Stiftelsen Einar Belvén visar därför sitt fortsatta stöd genom att skänka en miljon kronor till UNHCR:s arbete för människor på flykt.

Totalt har stiftelsen över fem år skänkt 6,5 miljoner kronor.

– Vi på Delicato är enormt stolta över att kontinuerligt kunna bidra till UNHCR:s livräddande arbete där behovet är som störst, säger Johan Berg, VD på Delicato.

Delicatos grundare Einar Belvén startade 1991 stiftelsen som bär hans namn. Sedan dess arbetar man aktivt för att stötta barn, ungdomar, äldre och sjuka bland annat genom donationer till Barnrättsbyrån, GAPF, Livstycket och till en årlig studieresa för konditorelever.

– Stiftelsen Einar Belvén grundades av min farfar år 1991, säger Ellinor Belvén. Under årens lopp har stiftelsen bland annat stöttat barn och ungdomar och verkat för att förbättra situationen för utsatta och behövande i samhället. Särskilt angeläget har varit att värna om barnens situation i den omfattande flyktingkrisen, och det är därför vi i år igen har valt att stötta UNHCRs viktiga arbete.

– Vi är oerhört glada över att Delicato och Stiftelsen Einar Belvén fortsätter att bidra till UNHCR:s arbete för att ge skydd åt de människor som tvingats fly. Idag är behoven större än någonsin och 70.8 miljoner människor – fler än under andra världskriget – har tvingats fly sina hem. Och under 2020 räknar man med att 82,5 miljoner människor kommer behöva UNHCR:s hjälp. Det är sanslösa siffror, säger Åsa Widell, generalsekreterare för Sverige för UNHCR.

– Beloppet som Delicato och Stiftelsen Einar Belvén hittills har skänkt räcker till nästan 18 000 nödpaket till hela familjer som förlorat allt, eller 34 000 skolpaket till barn som tvingats fly sina hem och sin skolgång, säger Åsa Widell, generalsekreterare för Sverige för UNHCR.

ORGANISATIONSBESKRIVNINGAR

DELICATO BAKVERK AB

Det svenska familjeföretaget Delicato grundades 1948 av Einar Belvén och är idag nordens största tillverkare av konditorvaror. Företaget har ett uppskattat erbjudande av både klassiska och moderna bakverk och arbetar med stort fokus på kvalitet och yrkeskunnande. Delicato omsätter ca 300Mkr och har ca 200 anställda.

Kontakt: Johan Berg, VD, +46 (0)8-603 33 00

STIFTELSEN EINAR BELVÉN

Einar Belvén grundade stiftelsen år 1991. Den delar bland annat ut anslag för att stötta barn och ungdomars utbildning och utveckling, bidrag till organisationer inom vård av behövande och sjuka samt vetenskaplig forskning.

Kontakt: Annika Hällström, +46 (0)8-466 91 91

UNHCR är FN:s flyktingorgan och skyddar människor som tvingats fly från krig och förföljelse. UNHCR ger nödhjälp som tak över huvudet, mat, vatten och sjukvård. UNHCR skyddar också flyktingars mänskliga rättigheter och hjälper dem att hitta långsiktiga lösningar till en tryggare framtid.

Sverige för UNHCR är UNHCR:s samarbetspartner i Sverige och arbetar med att samla in pengar samt öka medvetenheten bland allmänheten om situationen för människor som tvingats fly sina hem. Sverige för UNHCR har 90-konto.

Kontakt: Daniel Axelsson, +46 (0)739-14 70 32

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Sverige för UNHCR
Sverige för UNHCR
Linnégatan 18
114 47 Stockholm

https://sverigeforunhcr.se/

Sverige för UNHCR är UNHCR:s samarbetspartner i Sverige och arbetar med att samla in pengar samt öka medvetenheten bland allmänheten om situationen för människor som tvingats fly sina hem. Sverige för UNHCR har 90-konto.

UNHCR är FN:s flyktingorgan och leder internationella insatser för att skydda människor som har tvingats fly från sina hem på grund av konflikt eller förföljelse. UNHCR ger livräddande nödhjälp som tak över huvudet, mat och vatten, skyddar grundläggande mänskliga rättigheter och tar fram lösningar som ger människor en säker plats de kan kalla sitt hem och där de kan skapa en bättre framtid. UNHCR arbetar även för att statslösa människor ska få en nationalitet.

 

Följ Sverige för UNHCR

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverige för UNHCR

Stjärnspelarna Asmit Begović och Alphonso Davis spelar virtuell fotbollsturnering till förmån för UNHCR:s arbete mot coronaviruset24.4.2020 09:56:11 CESTPressmeddelande

Den berömda AC Milan-målvakten Asmir Begović och FC Bayern Münchens tonårssensation Alphonso Davies kommer att mötas i en eFootball PES2020 livestream-turnering på lördagen den 25 april. De två spelarna, båda före detta flyktingar, kommer att göra upp om segern för att samla in pengar till UNHCR, FN:s flyktingorgans insatser mot covid-19.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum