Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Delta i den stora skräpplockardagen den 22 april

Dela

Den 22 april anordnar Svenska kyrkan Västerås, Mimer, Mälarenergi, VafabMiljö, Västerås City och Västerås stad en skräpplockardag för att uppmärksamma FN:s internationella dag för Moder Jord. Var med och gör Västerås till en renare, vackrare stad och hjälp oss skapa ett rent Västerås och en bättre miljö för framtiden!

Hur deltar jag?

Det är enkelt; ta en påse och gå ut och börja plocka skräp. Du väljer själv när du börjar, hur länge du håller på och var du plockar. Eventet pågår hela dagen. Utmana gärna vänner och bekanta att delta. Ta med dig familjen på en promenad, få motion och njut av
vårvädret samtidigt som du gör Västerås till en vackrare plats. Eftersom det är utomhus kan du delta helt coronasäkert.

Var lämnar jag skräpet?

När du är klar kan du antingen slänga det du plockat där du vanligtvis slänger skräp, eller komma till någon av våra uppsamlingsstationer. Du hittar dem vid Önsta Gryta Kyrka, i Skiljebo Centrum (Säbygatan 3), på parkeringen vid Kokpunkten, Lögarängen, Stora torget och Djäkneberget. De har öppet
12-19 och här lämnar du skräp som är skrymmande, i stora mängder eller sådant du inte kan slänga i restavfallet, som till exempel farligt avfall.

På facebook finns ett evenemang: https://fb.me/e/dhkPyRKwG. Där hittar du löpande information och kommer kunna se alla bilder som tas under dagen.

Inspirera andra att vara med: Ta en bild under dagen och lägg upp i Facebookevenemanget eller i andra digitala kanaler under #rentvasteras.

Utmana gärna vänner och bekanta att delta. Ta med dig familjen och ta en promenad, få motion och njut av vårvädret samtidigt som du gör Västerås till en vackrare plats.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 80 000, cirka 60 procent av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 26 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Nu finns julhälsningar att hämta för alla som önskar ett ljus i mörkret11.12.2020 08:30:00 CET | Pressmeddelande

Advent och jul är högtider som många människor förknippar med besök i våra kyrkor. Det är också en tid på året när många människor behöver stöd i tillvaron. Som en del av våra aktiviteter för att förmedla en känsla av tro, hopp och kärlek när mörkret är som störst har vi tagit fram julhälsningar. Dessa kan hämtas på tre sätt, antingen via någon av våra öppna kyrkor, enligt överenskommelse med din församling eller via Stadsmissionens Second Hand-butik. Du ser när kyrkorna är öppna via www.svenskakyrkan.se/vasteras

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum