Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Delta i gudstjänst hemifrån!

Dela

Kan du inte komma till kyrkan - så kan kyrkan komma till dig! Nu direktsänder Svenska kyrkan Västerås ett antal gudstjänster via livestreaming på Facebook. Några av påskens gudstjänster sänds också i Västerås närradio, 93,7 MHz.

Utifrån rådande läge med Coronaviruset covid-19 fattade Svenska kyrkan Västerås tidigare i april nya beslut kring gudstjänstfirandet, gudstjänster kommer att fortsätta firas – men för tillfället utan att församlingen fysiskt får delta.

- Det nya beslutet, som till att börja med gäller till och med 10 maj, påverkar givetvis många gudstjänstfirare, och kanske särskilt nu när vi står inför påsken. Därför satsar vi ordentligt på att kunna erbjuda alternativa sätt att fira tillsammans, främst genom digitala lösningar, berättar Daniel Eklund, domprost för Svenska kyrkan Västerås.

Webb-gudstjänster i Svenska kyrkan Västerås olika sociala media, framför allt på de olika församlingarnas Facebook-sidor, har redan blivit ett vanligare inslag. Under påskhelgen livestreamas också flera gudstjänster på Svenska kyrkan Västerås Facebooksida. 

- De flesta idag har möjlighet att delta via Facebook, men för att ytterligare öka tillgängligheten kommer ett antal av påskens gudstjänster också att sändas i Västerås närradio.

Många av kyrkorna i Västerås kommer också att ha öppet under påskhelgen.

- Även om vi tillfälligt firar gudstjänst utan en församling på plats, betyder detta inte att kyrkorna har stängt. På många håll har vi istället utökat öppettider för att kunna möta dem som vill. Det är viktigt att kyrkan finns till för sina medmänniskor, kanske framför allt i en orostid som nu, säger Daniel.

Öppettider och webb-gudstjänster går att hitta i Svenska kyrkan Västerås kalender på hemsidan, svenskakyrkan.se/vasteras.

Här är gudstjänsterna som visas i samband med påskhelgen på Svenska kyrkan Västerås Facebook https://www.facebook.com/svenskakyrkanvasteras/
samt sänds i Vår radio 93,7 MHz:

9 april kl 17 Netissä: Kiirastorstain jumalanpalvelus/Webb-Skärtorsdagsgudstjänst på finska från Västerås domkyrka med Emma Emma van Kersbergen. Sinikka Honkanen, musiker.

9 april kl 19
Webb-Skärtorsdagsgudstjänst från Västerås domkyrka med biskop Mikael Mogren. Joakim Olsson Kruse, orgel. Körgrupp ur Herrkören.

10 april kl 11 Webb-Gudstjänst på långfredagen från Mariagården med David Berglund. Dramat ”The Nail” med Västerås domkyrkas dramagrupp.

12 april kl 8 Webb-Påskotta från Västerås domkyrka med biskop Mikael Mogren. Johannes Skoog, orgel.

12 april kl 11
Webb-Gudstjänst på påskdagen från Västerås domkyrka med domprost Daniel Eklund. Johannes Skoog, orgel. Radiosänds kl 13.

Nyckelord

Bilder

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 80 000, cirka 60 procent av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 26 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Snapchatta med en vuxen som lyssnar10.6.2020 14:30:00 CESTPressmeddelande

En tid av isolering, global oro och i värsta fall förluster av nära och kära har drabbat många, också ungdomar. Aldrig har det varit så viktigt att finnas tillgänglig som nu. Och just de unga finns i fokus när Svenska kyrkan Västerås nu öppnar sin Snapchat-jour, där du som är ung anonymt och under tystnadsplikt kan få prata med en vuxen som lyssnar. I andra änden finns präster, diakoner, pedagoger och församlingsassistenter som alla är vana vid att samtala om det som rör livet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum