Tyska Turistbyrån

Deltagare till Bauhausresa sökes

Dela

Tyska Turistbyrån bjuder arkitekturintresserade på en resa till de viktigaste Bauhausstäderna i Tyskland i september. Delta i tävlingen för att bli en av de lyckligt lottade!

De lyckliga vinnarna blir bland de första som får träda in i det nybyggda Bauhaus Museum Dessau som invigs den 8 september. Foto: © Bauhaus Museum Dessau/Ginzales Hinz Zabala.
De lyckliga vinnarna blir bland de första som får träda in i det nybyggda Bauhaus Museum Dessau som invigs den 8 september. Foto: © Bauhaus Museum Dessau/Ginzales Hinz Zabala.

Den 15 till 18 september 2019 går resan av stapeln och Tyska Turistbyrån står för alla utgifter för övernattning, transport och mat. Resan går till de tre Bauhausstäderna WeimarDessau och Berlin, där skolan verkade från 1919 till 1933. Efter bara 14 år tvingades skolan stänga för gott efter påtryckningar från nazistregimen, men rörelsen startade en blomstrande och kreativ utveckling som inte kunde bromsas, och Bauhausrörelsen har frambringat resultat som än i dag känns moderna och samtida.

Två nya Bauhausmuseer och en tillbyggnad

Skolan etablerades i Weimar år 1919, flyttade till Dessau år 1925 och vidare till Berlin år 1932. I Weimar får deltagarna besöka det nya Bauhausmuseet som invigdes i april innevarande år. De får dessutom möjlighet att se några av de byggnader som finns kvar från Bauhaustidens första spännande år, bland annat Bauhaus-universitetet och huset Haus am Horn som byggdes inför en Bauhausutställning och visade prov på den allra första Bauhausarkitekturen och -designen.

Dessau har också fått ett nytt Bauhausmuseum och blir nästa anhalt på resan. Här finns det möjlighet att besöka stadens ikoniska Bauhausskola, ritad av Walter Gropius som grundlade hela Bauhausrörelsen. Dessau var till skillnad från den klassiska staden Weimar en industristad, och Bauhausskolan har flera likheter med en fabriksbyggnad. I det nya museet får deltagarna möjlighet att se föremål från Bauhaussamlingen som aldrig tidigare har visats.

Rundturen slutar i Berlin där skolan under ledning av arkitekten Ludwig Mies van der Rohe fick en kort glansperiod innan skolan tvingades slå igen portarna för gott år 1933. I Berlin kan man beskåda flera stora byggnader som inspirerats av Bauhaus och delta i ett planerat besök på Bauhaus Archiv där den tyska arkitektfirman Staab Architekten just nu uppför en tillbyggnad. Samtidigt får det ursprungliga Bauhaus Archiv en välbehövlig renovering.


På resa med andra Bauhaus-interesserade

Bauhausresan är en gemensam nordisk resa och vinnarna från Sverige reser tillsammans med vinnare från Danmark, Norge och Finland.

Med på resan finns även fyra kända influencers och fotografer med fokus på design och arkitektur: Kristo Vedenoja från Finland, Melissa Hegge från Norge, Tekla Severin från Sverige och Mette Willert från Danmark.

För ytterligare information om Bauhaus-tävlingen kan du kontakta turistchef Bo Schou Lauridsen på Tysk Turist Information/DZT i Köpenhamn, tel: +45 3343 6818, e-post: Bo.Lauridsen@germany.travel.

Var med och tävla här!

Mer information om Bauhaus' jubileumsår hittar du här.

Pressfoton hittar du här.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

De lyckliga vinnarna blir bland de första som får träda in i det nybyggda Bauhaus Museum Dessau som invigs den 8 september. Foto: © Bauhaus Museum Dessau/Ginzales Hinz Zabala.
De lyckliga vinnarna blir bland de första som får träda in i det nybyggda Bauhaus Museum Dessau som invigs den 8 september. Foto: © Bauhaus Museum Dessau/Ginzales Hinz Zabala.
Ladda ned bild

Om

Tyska Turistbyrån
Tyska Turistbyrån
Box 27104
102 52 Stockholm

http://www.germany.travel/se/index.html

Tyskland - Det vänliga semesterlandet

På uppdrag av den tyska regeringen har Tyska Turistbyråns huvudkontor (DZT - Deutsche Zentrale für Tourismus e.V.) arbetat i mer än femtio år för att sprida budskapet om reselandet Tyskland till den övriga världen. Tyskland är känt för sin turistiska mångfald över hela världen vilket har gjort uttrycket reselandet Tyskland till ett av de mest välkända varumärkena. Läs mer på www.germany.travel

Följ Tyska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tyska Turistbyrån

Tyska Turistbyrån är huvudsponsor för Vagabonds Tågresedag på Stockholms Centralstation den 6 december 20194.12.2019 15:41:24 CETPressmeddelande

Stockholm, den 4 december 2019: Statistik över tågbiljettsförsäljningen visar ett kraftigt ökat intresse för tågresor till Tyskland. Ökningen gäller både enkelsträckor och rundresor med exempelvis Interrailkort. Trenden bekräftas i Tysklands incomingsiffror som visar en ökning på 5,3 procent för övernattningar på hotell och logianläggningar med tio bäddar eller fler under perioden juni till augusti 2019.

Tysk incomingturism växer över det europeiska genomsnittet4.11.2019 14:50:44 CETPressmeddelande

Stockholm den 04 november 2019 – Trots det tuffa läget på marknaden ökar Tysklands popularitet som resmål i den europeiska konkurrensen, detta enligt en delrapport från IPK Internationals studie World Travel Monitor. Marknadsforskningsinstitutet har på uppdrag av Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) sammanställt siffror för månaderna januari till augusti 2019. Europa är den överlägset viktigaste källregionen för tysk incoming och enligt rapporten har europeiska resor till Tyskland ökat med 2,5 procent i jämförelse med samma period föregående år. Nordamerika står för en tillväxtimpuls från de transatlantiska marknaderna med plus tre procent.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum