Umeå kommun

Delvis distans fram till påsklovet på kommunala högstadieskolor

Dela

Eleverna på de kommunala högstadieskolorna fortsätter med delvis distansundervisning fram till påsklovet för att minska trängsel i skolans lokaler. Elever i årskurs 7 och 8 växlar varannan vecka mellan att ha undervisning i skolan och på distans till och med den 1 april. Elever i årskurs 9, elever i grundsärskolan och vissa elever med särskilda behov fortsätter ha undervisning på skolan.

– Det är tyvärr ett helt nödvändigt beslut. Vi befinner oss i ett kritiskt läge med ökad smittspridning på några skolor och i hela länet. Samtidigt närmar vi oss sportlov som kan påverka risken att exponeras för smitta om människor väljer att ha socialt umgänge under ledigheten, säger Ann-Christine Gradin, utbildningsdirektör.  

Skolhuvudmannens beslut sker i samråd med smittskyddsläkare utifrån det allvarliga coronaläget i Västerbotten och de nya, mer omfattande, rekommendationerna från Region Västerbotten.

Kompensatoriska åtgärder

Lovskola under vår, sommar och höst är viktiga åtgärder som sätts in för att ta tillbaka kunskapstappet under 2021 bland elever på högstadiet som riskerar att inte nå betyget E i svenska, svenska som andraspråk, matematik och engelska. Liknande planering finns även för lägre årskurser kopplat till simkrav och läsa-räkna-skriva garantin.

Elever och vårdnadshavare får information från sin skola kring hur undervisningen kommer att utformas under den här tidsbestämda perioden.

Kontakt

Moa Brydsten (S)
ordförande för- och grundskolenämnden
076-774 73 37
moa.brydsten@umea.se

Ann-Christine Gradin
utbildningsdirektör
070-640 12 85
ann-christine.gradin@umea.se

Christopher Granberg
biträdande utbildningsdirektör, grundskola
070-377 35 92
christopher.granberg@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum