Umeå kommun

Delvis distansundervisning på högstadie- och gymnasieskolor fram till skolavslutning

Dela

De kommunala högstadie- och gymnasieskolorna fortsätter med delvis distansundervisning fram till skolavslutningen. Grundskolor har skolavslutning tisdag 15 juni och gymnasieskolor onsdag 16 juni.

– Vi har efter samråd med smittskyddsläkare på Region Västerbotten beslutat att förlänga delvis distansundervisning för att inte riskera att smittläget försämras de sista skoldagarna innan sommarlov, säger Ann-Christine Gradin, utbildningsdirektör.

Precis som tidigare undantas elever inom grundsärskolan och gymnasiesärskolan, introduktionsprogrammen på gymnasieskolan samt elever och elevgrupper som i övrigt har visat sig ha svårt att tillgodogöra sig undervisning på distans.

Elever och vårdnadshavare får information från sin skola kring hur undervisningen kommer att utformas inom ramen för skolhuvudmannens beslut.

Studenten och skolavslutningar blir utan publik

I Västerbotten kommer alla skolavslutningar och examen i grundskola och gymnasieskola ske utan närvarande vårdnadshavare, anhöriga och andra externa besökare. Detta efter samråd med regionens smittskyddsläkare.

För gymnasieelever som tar studenten på kommunala skolor sker det traditionella ”utspringet” klassvis och utan publik. Det innebär att det inte får förekomma några folksamlingar på skolgården.

Även inom grundskolan genomförs skolavslutningarna i mindre grupper och utan släkt och vänner. Någon samling av skolans elever kommer inte att genomföras, varken utomhus eller inomhus. Varje skola kommer att anpassa sina avslutningar så att det passar skolans förutsättningar. Lösningarna kommer därför att se olika ut mellan skolorna.

Mer information
Ann-Christine Gradin
utbildningsdirektör
070-640 12 85
ann-christine.gradin@umea.se

Christopher Granberg
biträdande utbildningsdirektör grundskola
070-377 35 92
christopher.granberg@umea.se

Nicklas Wallmark
biträdande utbildningsdirektör gymnasieskola och vuxenutbildning
070-616 25 16
nicklas.wallmark@umea.se

Nyckelord

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Tomtebo strand får namn från folktro och Nydalas växtlighet16.6.2021 17:37:17 CEST | Pressmeddelande

Ett stort antal gator, torg, gång- och cykelvägar, parker och broar i det nya stadsdelsområdet Tomtebo strand har fått namn. Namnsättningen för Tomtebo strand anknyter i söder till temat svensk folktro, där utgångspunkten är en övernaturlig skog som lockar in och vilseleder människor – ett vanligt inslag i den svenska folktron. Den östra och norra delen av Tomtebo strand har ett annat fokus. Där uppmärksammas närheten till Nydalasjön genom att namnsätta efter den växtlighet som faktiskt finns i och omkring sjön.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum