Jönköpings kommun

Delvis distansundervisning på Junedalsskolan

Dela

Från och med måndag 1 februari införs delvis distans- och fjärrundervisning för eleverna på Junedalsskolan. Beslutet är en åtgärd för att minska trängseln i skolans lokaler och gäller till och med 19 februari, men kan komma att förlängas att gälla även under vecka 8 och 9.

Den tillfälliga distansundervisningen beror inte på en ökad smittspridning på skolan, utan är taget utifrån en sammanvägd bedömning av olika parametrar.

- För att glesa ut på skolan så har viss undervisning skett i Per Brahegymnasiets lokaler. Nu kommer gymnasieeleverna gradvis tillbaka till sin skola och därför kan vi inte längre använda gymnasieskolans lokaler. Junedalsskolans lokaler är begränsade och vi ser nu inga andra möjligheter än att införa tillfällig delvis distansundervisning.

Beslutet innebär att eleverna i årskurs 7 och 8 kommer att undervisas på distans växelvis med en halv årskurs i taget. Årskurs 9 fortsätter sin ordinarie undervisning i skolan på heltid.

Skolans elever och vårdnadshavare har under dagen fått information via Vklass om den tillfälliga distans- och fjärrundervisningen och hur den ska bedrivas. Information om eventuell förlängning kommer via Vklass under vecka 6.

Nyckelord

Kontakter

Verksamhetsfrågor:
Charlotte Olsson, verksamhetschef grundskola, 036- 10 67 40, charlotte.olsson@jonkoping.se

Hälsorelaterade frågor:
Jenny Lorefors, skolläkare, 0733- 388 99 33, jenny.lorefors@jonkoping.se

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Pressinbjudan: Miljardsatsning på framtidens äldreboenden24.2.2021 09:00:00 CETPressmeddelande

För att möta framtidens behov investerar kommunen en miljard kronor i fyra äldreboenden de närmaste åren. Media bjuds in till en pressträff vid nya Vilhelmsrogården, som precis börjat att byggas, för att få veta mer om satsningarna. Med på pressträffen är kommunalråd Ilan de Basso (S), Ann-Marie Hedlund (L) och Karin Widerberg (S) (ordförande respektive 1:e vice ordförande i äldrenämnden). Tänk på att hålla avstånd till varandra under pressträffen. Tid: 25 februari klockan 10.30 Plats: Vilhelmsrogården, Strandängen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum