Umeå kommun

Delvis fortsatt begränsad verksamhet inom fritidsförvaltningen

Dela

Fritidsförvaltningen fortsätter med begränsad verksamhet för de flesta verksamheter, främst på grund av den fortsatta smittspridningen i samhället men även på grund av att fritidsförvaltningens personal behöver hjälpa till inom samhällskritisk verksamhet. Däremot öppnar man upp för bokning av idrottsanläggningar för föreningar.

Beslutet om förlängd stängning är fattat av fritidsnämndens ordförande och gäller initialt fram till och med 10 januari. Föreningar med verksamhet för målgruppen 2004 och äldre har däremot möjlighet att boka idrottsanläggningar från och med 14 december då de skärpta nationella föreskrifterna och allmänna råden börjar gälla. Under julhelgen kommer det däremot vara färre bokningsbara tider på grund av begränsad bemanning.

— Det är ett fortsatt allvarligt läge och just nu ökar till och med smittspridningen. Det är viktigt att föreningslivet tar sitt ansvar och förhåller sig till myndigheternas rekommendationer nu när vi öppnar upp anläggningarna för dem, säger Ari Leinonen, ordförande fritidsnämnden.

Idrottsanläggningarna kommer fortsättningsvis vara stängda för företag och privatpersoner.

Samhällskritisk verksamhet prioriteras

Inom kommunen finns samhällskritisk verksamhet där sjukfrånvaron ökar. Då fritidsförvaltningen inte bedriver verksamhet som klassas som samhällskritisk finns det anledning att förflytta personal från förvaltningen för att hjälpa till i dessa verksamheter.

— Vi behöver hjälpas åt inom kommunen för att bemanna de förvaltningar som har samhällsviktiga funktioner. Det kan innebära att vi behöver begränsa vår egen service. Men förhoppningen är att vi kommer att kunna bedriva viss verksamhet fortsättningsvis, säger Stefan Hildingsson, fritidschef.

Fortsatt begränsad verksamhet för allmänheten

Fritidsförvaltningen kommer fortsättningsvis hålla verksamhet som riktar sig till allmänheten stängd. Det vill säga badanläggningar inklusive gym och gruppträning, fritidsgårdar, ungdomens hus, allmänhetens tider samt möjligheten att boka idrottsanläggningar och sammanträdesrum. Däremot har fritidsgårdarna numera digital verksamhet och viss verksamhet fortsätter inom badens friskvårdsverksamhet.

Mer information

Ari Leinonen (S)
ordförande
fritidsnämnden 
070-567 92 14
ari.leinonen@umea.se

Stefan Hildingsson
fritidschef
070-343 26 80
stefan.hildningsson@umea.se 

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum