Svenska BasketbollförbundetSvenska Basketbollförbundet

DeMarco Dickerson - Årets Artist i SBL Herr

Dela

Under slutspelet i Svenska Basketligan Herr delar vi ut årets utmärkelser till de spelare, ledare och lag som utmärkt sig extra mycket under säsongen 2021-2022. Idag delar vi ut priset Årets Artist - som går till DeMarco Dickerson, Umeå BSKT!

Alla utmärkelser i SBL Herr röstas fram av coacher, lagkaptener och mediarepresentanter, och för första gången har även supportrar varit med och lagt sina röster på årets utmärkelser. Fansens röster räknas om till 25% av det sammanlagda röstresultatet, och coacher, lagkaptener och medias röster står för 75% av rösträkningen.

Utmärkelserna Årets Lyft, och Årets Matcharrangemang (delas ej ut 2022), delas ut av Svenska Basketbollförbundet. 

Årets Artist: DeMarco Dickerson, Umeå BSKT

Under sin första säsong i SBL Herr har den 24-åriga amerikanen spelat i alla 32 matcher under grundserien (startat i 19 matcher), och hjälpt Umeå BSKT vinna fyra matcher fler än förra säsongen (10 vinster 2021-22, 6 vinster 20-21). 

Han har snittat 14.4 poäng, 3.8 returer 2.5 assists och ledde laget i steals (1.7), samtidigt som han har bjudit på highlight efter highlight.

Nio gånger har Dickerson noterats för 20 poäng eller mer, där säsongshögsta 34 poäng kom mot Jämtland den 7 december, när Umeå skrällvann på hemmaplan. 

I omröstningen till Årets Artist fick DeMarco Dickerson 45% av den totala rösträkningen, och över hälften av coacher, lagkaptener och medias röster (51,9%).

Kommentar till utmärkelsen:
"Crossovers, ankle-breakers, dunkar, blockar, no-look assists - årets artist i SBL Herr har bjudit på extra allt och lite till under säsongen!"

Röstresultat Topp 5 - Årets Artist

    Coacher, Lagkaptener & Media Fans  
# ÅRETS ARTIST 75 % 25 % TOTALT (100%)
1 DeMarco Dickerson, Umeå BSKT 38,9 6,1 45%
2 CJ Wilson, Jämtland Basket 13,9 7 20,90%
3 Liam O'Reilly, Köping Stars 2,8 3,2 6,00%
4 Trey Freeman, Södertälje BBK 2,8 2,9 5,70%
5 Siyani Chambers, Borås Basket 2,8 2,6 5,40%
- Övriga 13,8 3,2 17,00%

Regler för omröstningen
- Coacher, Lagkaptener och Medias röster står för 75%, supportrarnas röster för 25% av den totala rösträkningen.
- Ingen får rösta på någon ur sin egen organisation (om man är coach eller lagkapten). Då stryks rösten.
- Obligatorisk röstning för coach och lagkapten. Om coach eller lagkapten inte röstar alls kan ingen ur deras klubb vinna något pris.
- Endast coacher och spelare som deltagit i 19 eller fler matcher (60%) under grundserien kan vinna ett pris. 

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

Damlandslaget samlas för juniläger10.5.2022 14:22:31 CEST | Pressmeddelande

Årets första damlandslagstrupp kallas till läger 11-15 juni, och förbundscoacherna har valt att ta ut en ung trupp som ska få chansen att visa upp sig inför fortsättningen av EM-kvalet. – Det är en mix av collegespelare, SBL-spelare och några yngre utlandsproffs som varit med tidigare. Att vi inte har några kvalmatcher i sommar ger oss nu chansen att få jobba med dessa spelare och se vilka som kan slå sig in i truppen i november, säger förbundscoach Ira Otamiri.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum