Vänsterpartiet Malmö

Demensvården utvecklas efter Vänsterpartiets initiativ!

Dela

På dagens sammanträde i Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden fick Vänsterpartiet gehör för sina förslag om att utveckla demensvården för hela Malmö Stad. Med Vänsterpartiets nämndsinitiativ som inspiration ska nu ett arbete med en plan och strategi för Malmös demensvård sättas igång. - Vi är jätteglada för att man nu ska göra en ordentlig översyn över demensvården i staden, säger Birgitta Ehlin (V) ledamot i Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden.

Birgitta Ehlin (V)
Birgitta Ehlin (V)

Nämnden beslutade på dagens sammanträde att förvaltningen ska ta fram ett förslag på en plan och strategi för hur demensvård i ordinärt boende kan förbättras och utvecklas.

- Vi ser fram emot att förvaltningen involverar all personal som arbetar med personer med demenssjukdom i arbetet med planen för hur Malmö ska få en bättre demensvård, säger Birgitta Ehlin (V) och fortsätter:

- Det gäller att se personalen som en kompetent resurs som man måste ha med sig i framtagandet av en strategisk plan!

Förvaltningen förväntas nu återkomma med en plan till nämnden, samt en beräkning på de ekonomiska konsekvenserna för genomförandet av planen som ska användas i kommande budgetskrivelse.

- Det gäller också att även våga tänka tanken att demensvård måste få kosta och begära de pengarna i budgetarbetet, vi ser fram emot att se resultatet, avslutar Birgitta Ehlin (V).

Birgitta Ehlin nås på birgitta.ehlin@malmo.se eller telefonnummer 070-868 55 84

Kontakter

Bilder

Birgitta Ehlin (V)
Birgitta Ehlin (V)
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern motionerar: Starta försöksverksamhet med Lekotek!27.6.2019 06:00:00 CESTPressmeddelande

Malmökommissionen hade som mål att ta fram åtgärder som skulle göra Malmö hållbart, både ekologiskt och socialt. Malmö Stads Miljöprogram lyfter bland annat att ekologisk hållbarhet stärks genom att vi minskar vår konsumtion och staden ska bidra till att utveckla cirkulär- och delningsekonomi. En viktig åtgärd gällande social hållbarhet är att skapa mötesplatser för stadens invånare. Malmövänstern motionerar därför om att införa en verksamhet som förenar båda dessa mål: Lekotek.

Malmövänstern motionerar: Förändra MKB:s direktiv - bygg bort bostadsbristen!24.6.2019 06:00:00 CESTPressmeddelande

Vänsterpartiet ser bostaden som en mänsklig rättighet, men trots ökat bostadsbyggande är bostadsbrist och hemlöshet fortsatt stora problem i Malmö. De bostäder som byggs vänder sig främst till dem med kapital eller högre inkomster och är oftast omöjliga att hyra för dem utan kapital och med låga eller medelstora inkomster. Malmövänstern motionerar därför om att kommunen till fullo ska använda sitt eget allmännyttiga bostadsbolag, MKB, för att lösa problemen med bristen på hyreslägenheter vanligt folk har råd att bo i.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum