Vänsterpartiet Malmö

Demensvården utvecklas efter Vänsterpartiets initiativ!

Dela

På dagens sammanträde i Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden fick Vänsterpartiet gehör för sina förslag om att utveckla demensvården för hela Malmö Stad. Med Vänsterpartiets nämndsinitiativ som inspiration ska nu ett arbete med en plan och strategi för Malmös demensvård sättas igång. - Vi är jätteglada för att man nu ska göra en ordentlig översyn över demensvården i staden, säger Birgitta Ehlin (V) ledamot i Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden.

Birgitta Ehlin (V)
Birgitta Ehlin (V)

Nämnden beslutade på dagens sammanträde att förvaltningen ska ta fram ett förslag på en plan och strategi för hur demensvård i ordinärt boende kan förbättras och utvecklas.

- Vi ser fram emot att förvaltningen involverar all personal som arbetar med personer med demenssjukdom i arbetet med planen för hur Malmö ska få en bättre demensvård, säger Birgitta Ehlin (V) och fortsätter:

- Det gäller att se personalen som en kompetent resurs som man måste ha med sig i framtagandet av en strategisk plan!

Förvaltningen förväntas nu återkomma med en plan till nämnden, samt en beräkning på de ekonomiska konsekvenserna för genomförandet av planen som ska användas i kommande budgetskrivelse.

- Det gäller också att även våga tänka tanken att demensvård måste få kosta och begära de pengarna i budgetarbetet, vi ser fram emot att se resultatet, avslutar Birgitta Ehlin (V).

Birgitta Ehlin nås på birgitta.ehlin@malmo.se eller telefonnummer 070-868 55 84

Kontakter

Bilder

Birgitta Ehlin (V)
Birgitta Ehlin (V)
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet föreslår stödpaket för Malmöbor och ideella föreningar14.4.2020 05:00:00 CESTPressmeddelande

Kommunledningen har tagit flera initiativ för att stödja det lokala näringslivet på olika sätt - vilket vi tycker är bra, för att trygga jobben och försörjningen. Vi saknar dock ett stödpaket för vanligt folk som drabbas hårt när deras försörjning upphör från en dag till en annan, för alla de som saknar ett hem och för de ideella föreningar som får kämpa hårt under krisen.

Vänsterpartiet vill värna de mest ekonomiskt utsatta i vår stad26.3.2020 12:55:24 CETPressmeddelande

På dagens möte med Arbetsmarknads- och socialnämnden behandlades ett nämndsinitiativ från Vänsterpartiet. Vi krävde att nämnden under en tidsbegränsad period ska ge förhöjt försörjningsstöd till de familjer som har barn i skolor som stänger ner på grund av Coronaviruset Covid-19. Deras matkostnader ökar när barnen inte längre får skollunch och Malmö Stad måste agera snabbt för att säkerställa dessa familjers möjlighet att ge sina barn mat för dagen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum