Vänsterpartiet Malmö

Demensvården utvecklas efter Vänsterpartiets initiativ!

Dela

På dagens sammanträde i Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden fick Vänsterpartiet gehör för sina förslag om att utveckla demensvården för hela Malmö Stad. Med Vänsterpartiets nämndsinitiativ som inspiration ska nu ett arbete med en plan och strategi för Malmös demensvård sättas igång. - Vi är jätteglada för att man nu ska göra en ordentlig översyn över demensvården i staden, säger Birgitta Ehlin (V) ledamot i Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden.

Birgitta Ehlin (V)
Birgitta Ehlin (V)

Nämnden beslutade på dagens sammanträde att förvaltningen ska ta fram ett förslag på en plan och strategi för hur demensvård i ordinärt boende kan förbättras och utvecklas.

- Vi ser fram emot att förvaltningen involverar all personal som arbetar med personer med demenssjukdom i arbetet med planen för hur Malmö ska få en bättre demensvård, säger Birgitta Ehlin (V) och fortsätter:

- Det gäller att se personalen som en kompetent resurs som man måste ha med sig i framtagandet av en strategisk plan!

Förvaltningen förväntas nu återkomma med en plan till nämnden, samt en beräkning på de ekonomiska konsekvenserna för genomförandet av planen som ska användas i kommande budgetskrivelse.

- Det gäller också att även våga tänka tanken att demensvård måste få kosta och begära de pengarna i budgetarbetet, vi ser fram emot att se resultatet, avslutar Birgitta Ehlin (V).

Birgitta Ehlin nås på birgitta.ehlin@malmo.se eller telefonnummer 070-868 55 84

Kontakter

Bilder

Birgitta Ehlin (V)
Birgitta Ehlin (V)
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern kräver: Ta ansvar för både hemlösheten och våra skattepengar!8.5.2019 15:12:10 CESTPressmeddelande

På dagens kommunstyrelsemöte presenterades en lägesrapport om bostadsförsörjningen i Malmö, samtidigt som avslöjande tidningsrubriker larmar om hur skattepengar går till företag som agerar mellanhänder i bostadskrisens Malmö och tar ut ockerhyror. Vänsterpartiet lämnar under dagen in en enkel fråga till ansvarigt kommunalråd Sedat Arif (S) om huruvida han tänker ta initiativ för att stoppa användandet av enskilda företag som mellanhänder i bostadskrisen och se till att ansvarsfullt använda våra gemensamma skattepengar.

Malmövänstern motionerar: Värna om Malmös biologiska mångfald, rädda våra bin!30.4.2019 09:01:53 CESTPressmeddelande

Ett av Malmö stads miljömål syftar just till att värna om och stödja den biologiska mångfalden genom att bevara och skydda naturen samt ta särskilt ansvar för hotade och sällsynt arter som lever i kommunen. Men detta mål är enligt den senaste miljöredovisningen ett mål som inte kommer att uppnås. I Sverige är en tredjedel av våra 270 vilda biarter på väg att försvinna, Vänsterpartiet kräver därför att Malmö stad värnar om vår biologiska mångfald.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum