Teskedsorden

Demokratiminister Amanda Lind hos Teskedsorden på Romernas dag

Dela

Den 8 april är det romernas internationella dag – en viktig dag som sätter ljus på en av Sveriges nationella minoriteter. Det har i Sverige funnits romer sedan 1500-talet och idag beräknas det finnas runt 50 000 människor här med olika typer av romsk bakgrund.

Gemensamt för gruppen, nu som då, är de erfarenheter av diskriminering, övergrepp, förtryck och fördomar som romer är och har varit föremål för under hela sin svenska historia.

Teskedsorden och Obeya PR välkomnar dig till ett frukostsamtal på romernas internationella dag där vi sätter fokus på romska erfarenheter av diskriminering, nu och då. Hur är det att leva som rom i Sverige idag? Och hur kan vi tillsammans verka för att alla romer i Sverige ska kunna leva ett liv fritt från rasism, fördomar och diskriminering?

Tid: Frukost från klockan 7.45. Samtal klockan 8.159.00.
Plats: Obeya PR, Brunkebergsgatan 10, Norrmalm.

Medverkande:

  • Amanda Lind, Kultur- och demokratiminister.
  • Hans Caldaras, mångårig människorättsaktivist och mottagare av Katarina Taikon-priset.
  • Vanessa Karamani, rösten till den romska karaktären Rosa i Teskedsordens prisbelönta spel Reality Check.
  • Lovisa Fhager Havdelin, Generalsekreterare Teskedsorden.
  • Moderator: Lisa Bjurwald, Opinionschef Teskedsorden.

Begränsat antal platser! O.S.A. senast den 4 april genom att maila info@teskedsorden.seMärk mailet 8 april.

Kontakter

För mer information, kontakta Lovisa Fhager Havdelin, Generalsekreterare, Teskedsorden, lovisa.fhagerhavdelin@teskedsorden.se, 070 944 89 38.

Om

Teskedsorden
Teskedsorden
Åsögatan 122
116 24 Stockholm

+46 70 750 79 02http://www.teskedsorden.se

Teskedsorden är en svensk stiftelse som arbetar med mångfaldsfrågor genom kulturprojekt riktade till barn och ungdomar i skolan. Stiftelsen ändamål är att bidra till en öppen dialog och riva murar som förhindrar människor att ta del av samhället på grund av etnicitet, social ställning, kön, ålder, religion eller politisk inriktning. Teskedsorden är icke-vinstdrivande och finansieras genom stöd från företag, stiftelser och privatpersoner. Besök www.teskedsorden.se för mer information.

Följ Teskedsorden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Teskedsorden

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum