Vänsterpartiet Malmö

Demonstration för ett fritt Palestina

Dela
Vänsterpartiet Malmö och Ung Vänster Malmö uppmärksammar söndagen den 15 maj Al Nakba - den palestinska katastrofen.

74 år efter den Palestinska katastrofen som skedde år 1948 är Palestina fortfarande under ockupation av Israel. Israels övergrepp mot de mänskliga rättigheterna, folkrätten och det palestinska folket fortsätter. 

- Genom att demonstrera på söndag vill vi synliggöra en lång historia av förtryck av palestinier. Under de senaste dagarna har israelisk militär mördat den palestinska journalisten Shireen Abu Aqleh. Ett tydligt uttryck för brutaliteten hos ockupationsmakten. Vi vill visa att vi står i solidaritet med det Palestinska folket, för ett fritt Palestina!, säger Orwa Kadoura, styrelseledamot i Vänsterpartiet Malmö.

På Gustav Adolfs torg får vi bland annat höra tal av Vänsterpartiets riksdagsledamöter Momodou Malcolm Jallow och Daniel Riazat. Det blir underhållning av bland annat Imad Al Tamimi och Báteria Malmö. 

Demonstrationståget går sedan till Möllevångstorget där bland annat Vänsterpartiet Malmös ordförande Maria Dexborg talar.

Välkomna!

Dag: söndag den 15 maj

Tid: 14.00

Plats: Gustav Adolfs torg

Kontaktperson: Orwa Kadoura, tel: 0766-261166, e-post: anmar_4@hotmail.com

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Vräk inte barn!24.3.2023 06:00:00 CET | Pressmeddelande

Just nu pågår utredningen ”Uppsägning av hyresgäster som begått brott” som ska ”se över den hyresrättsliga regleringen kring uppsägning av hyresavtal i fall där hyres­gästen, eller någon som denne ansvarar för, begått brott i lägenheten eller i närområdet”. Det var den förra regeringen som tillsatte utredningen, men nu har regerings­partierna och SD gått ut med att de vill gå ännu längre. De riktar särskilt in sig på att öka möjligheterna att vräka hela familjer på grund av vad någon i familjen gjort.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum