Vänsterpartiet Malmö

Demonstration för ett fritt Palestina

Dela

Vänsterpartiet Malmö och Ung Vänster Malmö uppmärksammar söndagen den 15 maj Al Nakba - den palestinska katastrofen.

74 år efter den Palestinska katastrofen som skedde år 1948 är Palestina fortfarande under ockupation av Israel. Israels övergrepp mot de mänskliga rättigheterna, folkrätten och det palestinska folket fortsätter. 

- Genom att demonstrera på söndag vill vi synliggöra en lång historia av förtryck av palestinier. Under de senaste dagarna har israelisk militär mördat den palestinska journalisten Shireen Abu Aqleh. Ett tydligt uttryck för brutaliteten hos ockupationsmakten. Vi vill visa att vi står i solidaritet med det Palestinska folket, för ett fritt Palestina!, säger Orwa Kadoura, styrelseledamot i Vänsterpartiet Malmö.

På Gustav Adolfs torg får vi bland annat höra tal av Vänsterpartiets riksdagsledamöter Momodou Malcolm Jallow och Daniel Riazat. Det blir underhållning av bland annat Imad Al Tamimi och Báteria Malmö. 

Demonstrationståget går sedan till Möllevångstorget där bland annat Vänsterpartiet Malmös ordförande Maria Dexborg talar.

Välkomna!

Dag: söndag den 15 maj

Tid: 14.00

Plats: Gustav Adolfs torg

Kontaktperson: Orwa Kadoura, tel: 0766-261166, e-post: anmar_4@hotmail.com

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet kräver politisk viljeriktning i flyktingmottagandet4.5.2022 13:57:13 CEST | Pressmeddelande

Under dagens kommunstyrelsemöte avhandlades alltifrån försäljning av mark till förändring av MKBs ägardirektiv. Dessutom presenterades en utredning om övergripande mål och gemensamma strategier för mottagande av asylsökande och nyanlända, integration samt ändamålsenlig samverkan inom området. I utredningen framkom ett behov av ett tydliggörande av den politiska viljan inom området. Vi föreslog därför kommunstyrelsen en sådan, som tyvärr röstades ner av övriga partier.

Vänsterpartiet vill upphäva beslut om undantag i EBO-lagen3.5.2022 15:27:08 CEST | Pressmeddelande

De senaste månaderna har vi skakats av nyheterna om det för oss närbelägna anfallskriget i Ukraina. Rysslands folkrättsvidriga invasion av ett europeiskt land har tvingat många ukrainare på flykt. Samtidigt får många av de som flytt till Malmö inte dagsersättning för att de bor i "fel område". Vänsterpartiet lämnar därför idag in ett nämndsinitiativ till kommunstyrelsen om att upphäva beslutet om undantag för vissa av Malmös områden i EBO-lagen.

Äntligen 1 maj med Malmövänstern!28.4.2022 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

På söndag den 1 maj bjuder Vänsterpartiet i Malmö in till demonstration och festligheter för att fira arbetarrörelsens högtidsdag. Vi samlas under parollen "Allas välfärd – upp till kamp för freden, klimatet och jämlikheten!". Huvudtalare i Slottsparken är Ali Esbati (V) riksdagsledamot och ekonomisk-politisk talesperson och konferencier är dramatikern, aktivisten och författaren America Vera Zavala. På Möllevångstorget talar bland annat Emma-Lina Johansson (V), kommunalråd och förstanamn på kommunfullmäktigelistan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum