Vänsterpartiet Malmö

Demonstration för ett fritt Palestina

Dela

Vänsterpartiet Malmö och Ung Vänster Malmö uppmärksammar söndagen den 15 maj Al Nakba - den palestinska katastrofen.

74 år efter den Palestinska katastrofen som skedde år 1948 är Palestina fortfarande under ockupation av Israel. Israels övergrepp mot de mänskliga rättigheterna, folkrätten och det palestinska folket fortsätter. 

- Genom att demonstrera på söndag vill vi synliggöra en lång historia av förtryck av palestinier. Under de senaste dagarna har israelisk militär mördat den palestinska journalisten Shireen Abu Aqleh. Ett tydligt uttryck för brutaliteten hos ockupationsmakten. Vi vill visa att vi står i solidaritet med det Palestinska folket, för ett fritt Palestina!, säger Orwa Kadoura, styrelseledamot i Vänsterpartiet Malmö.

På Gustav Adolfs torg får vi bland annat höra tal av Vänsterpartiets riksdagsledamöter Momodou Malcolm Jallow och Daniel Riazat. Det blir underhållning av bland annat Imad Al Tamimi och Báteria Malmö. 

Demonstrationståget går sedan till Möllevångstorget där bland annat Vänsterpartiet Malmös ordförande Maria Dexborg talar.

Välkomna!

Dag: söndag den 15 maj

Tid: 14.00

Plats: Gustav Adolfs torg

Kontaktperson: Orwa Kadoura, tel: 0766-261166, e-post: anmar_4@hotmail.com

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiets krav: Inga nedskärningar22.6.2022 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Kommunfullmäktige i Malmö debatterar idag den 22 juni budget för 2023 - eller skulle i alla fall göra det. Det politiska styret, Socialdemokraterna samt Liberalerna med stöd av Miljöpartiet, vägrar ge väljarna svar på hur de prioriterar i Malmö stads ekonomi. De tre partierna vill återremittera budgetförslaget utan eget ställningstagande tills efter valet. Vänsterpartiet anser att väljarna borde få besked innan valet om vilket vägval respektive parti står för.

Vänsterpartiet kräver politisk viljeriktning i flyktingmottagandet4.5.2022 13:57:13 CEST | Pressmeddelande

Under dagens kommunstyrelsemöte avhandlades alltifrån försäljning av mark till förändring av MKBs ägardirektiv. Dessutom presenterades en utredning om övergripande mål och gemensamma strategier för mottagande av asylsökande och nyanlända, integration samt ändamålsenlig samverkan inom området. I utredningen framkom ett behov av ett tydliggörande av den politiska viljan inom området. Vi föreslog därför kommunstyrelsen en sådan, som tyvärr röstades ner av övriga partier.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum