Göteborgs stift

Den längsta resan – musikstund i Dag Hammarskjölds fotspår 1 maj

Dela

Den längsta resan är en meditativ musikstund i Dag Hammarskjölds fotspår, med Irma Schultz, Camilla Voigt m fl, i Tyska kyrkan söndagen den 1 maj 2022 kl. 17.00.

Camilla Voigt och Irma Schultz.
Camilla Voigt och Irma Schultz.

”Den längsta resan” – En meditativ musikstund, en rastplats på väg i Dag Hammarskjölds fotspår – med nyskrivna betraktelser av Irma Schultz och tonsatta strofer av Camilla Voigt.

Vilsam och skir sång ackompanjeras av folkmusiker Erika Risinger på fiol och med toner från klangskål. Dag Hammarskjöld, generalsekreterare för FN levde i spännvidden mellan världens olika konflikter och reflekterade utifrån sin tro över sina erfarenheter. Boken Vägmärken, utgiven efter hans död har blivit en klassiker. Han kallade den ”en sorts vitbok – rörande mina förhandlingar med mig själv – och Gud”

Medverkar gör också författaren Per Starke. Hans bok "Generalsekreteraren" signeras och säljs till specialpris denna kväll.

Tid: Söndag 1 maj kl 17.00

Plats: Tyska kyrkan, Norra Hamngatan, Göteborg

Kontakt: Mikael Ringlander, Kultursamverkan, 070-518 19 95

Nyckelord

Kontakter

Torgny LindénPressekreterare

Kontaktperson för biskop Susanne Rappmann, stiftsstyrelse och domkapitel i Göteborgs stift. Även länk till församlingar i stiftet.

Tel:0706-331287torgny.linden@svenskakyrkan.se

Bilder

Camilla Voigt och Irma Schultz.
Camilla Voigt och Irma Schultz.
Ladda ned bild
Irma Schultz (foto av Tina Axelsson)
Irma Schultz (foto av Tina Axelsson)
Ladda ned bild
Camilla Voigt
Camilla Voigt
Ladda ned bild

Om

Göteborgs stift
Göteborgs stift
Lilla Bommen 1
411 04 Göteborg

031-771 30 00https://www.svenskakyrkan.se/goteborgsstift

Göteborgs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Geografiskt omfattar det Bohuslän, Halland och den västra delen av Västergötland. Stiftet består av 178 församlingar samlade i 69 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.

Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Stiftskansliet finns i Göteborg. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar och stiftsorganisationen. Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Göteborgs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborgs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum