Trafikverket

Den nya bron över Vångavägen i Käglinge har öppnat

Dela

För att öka trafiksäkerheten har Trafikverket ersatt den obevakade plankorsningen vid Vångavägen norr om Krumby med en bro. Den nya bron ger en tryggare övergång för gående, cyklister och ridande ekipage.

Den tidigare obevakade plankorsningen har stängts då den inte ansågs vara tillräckligt säker, med hänsyn till antalet tåg på Trelleborgsbanan. Plankorsningen är nu ersatt av en ny bro för gående, cyklister och ridande ekipage norr om Krumby vid Käglinge rekreationsområde och Skumparpsstråket. Efter öppnandet – fredagen den 18 maj - av den nya bron lämnar Trafikverket överden till Malmö stad.

  • Det är glädjande att vi kan lämna över den nya bron till Malmö stad och att nu gående, cyklister och ridande tryggt och säkert kan passera över Vångavägen, säger Nina Hydbom Drennan, projektledare på Trafikverket.

Läs mer om bron här: www.trafikverket.se/vangavagen

För mer information, vänligen kontakta: Nina Hydbom-Drennan Projektledare

Tel: 010-123 51 06

Nyckelord

Kontakter

Nina Hydbom-Drennan, projektledare Trafikverket

Tel: 010-123 51 06

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 7000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum