Enköpings kommun

Den nya Fritidsbanken öppnar i Idrottshuset

Dela

På fritidsbanken finns möjlighet för allmänheten att låna idrotts- och friluftsutrustning helt gratis.

Foto: Fritidsbanken
Foto: Fritidsbanken

Det är med stor glädje vi äntligen kan öppna Fritidsbanken i Idrottshuset. Den kommer fylla ett oerhört viktigt syfte ur flera aspekter så som hållbarhet och inkludering. Vi vill tacka Enköpings rugbyklubb, Örsundsbro IF och alla andra som arbetat för etableringen och utvecklingen av konceptet Fritidsbanken i Enköping, säger Christopher Hoerschelmann, verksamhetschef idrott och fritid, upplevelseförvaltningen.

Hos Fritidsbanken kan vem som helst låna utrustning helt gratis i upp till två veckor. Med hjälp av Fritidsbanken får använd utrustning nytt liv och fler människor får möjlighet att på ett hållbart sätt leva ett aktivt liv. All utrustning är skänkt av kommunens invånare.

Invigningen äger rum den 26 oktober klockan 16.00. På plats deltar bland andra Christopher Hoerschelmann, verksamhetschef för idrott och fritid upplevelseförvaltningen; Kristina Eriksson, ordförande upplevelsenämnden och Karin Losman, samordnare för Fritidsbanken i Idrottshuset.

Vi i nämnden är mycket stolta över den satsning på Fritidsbanken som vi nu genomför i Enköping. Idén med Fritidsbanken är att främja hållbarhet, aktivitet och hälsa. Det ger en ökad möjlighet till en aktiv fritid och möjlighet att utforska nya aktiviteter som till exempel långfärdsskridskor eller längdskidor, säger Kristina Eriksson, ordförande upplevelsenämnden.

När: Tisdag den 26 oktober, klockan 16.00

Var: Idrottshuset, Torggatan 2

Kontakter

Bilder

Foto: Fritidsbanken
Foto: Fritidsbanken
Ladda ned bild

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum