Åre 2019

DEN PERFEKTA JULKLAPPEN – EN UPPLEVELSE I VÄRLDSKLASS!

Dela

Julen närmar sig (skrämmande) snabbt och i vanlig ordning är det svårt att hitta på det där som gör någon extra glad. Vi har ett tips till dig som letar något speciellt!

Audi FIS Ski World Cup Stockholm, eller World Cup Stockholm, har under två magiska januarikvällar 2016 och 2017, bjudit på alpin fest i Hammarbybacken. Den 30 januari 2018 är det dags igen och chansen att få tag på biljetter finns ännu.

Efter de svenska framgångarna har världscupen i parallellslalom blivit en publikfavorit och inramningen i Hammarbybacken är ett starkt minne för både publik och åkare. 2018 är World Cup Stockholm också den sista tävlingen innan Olympiska Spelen i Pyeonchang drar igång 9 februari.

Frida Hansdotter. Foto: Robert Henriksson.

– Det är en av de roligaste tävlingarna på säsongen och det är något speciellt med City Events. Det är verkligen något man ska gå och kolla på, säger Frida Hansdotter, som klev upp som tvåa på podiet i Hammarbybacken 2016.

Parallellslalom är en av Hansdotters starkaste grenar och hennes upplevelse av att köra världscupen på hemmaplan är positiv.

– Det är fart och fläkt, det går fort, det är nästan som att gå på en konsert. Det är fantastisk stämning så jag tycker verkligen att man ska passa på att åka dit och se världens bästa slalomåkare, fortsätter hon.

Via Eventims svenska biljettsida, som du når via www.worldcupstockholm.com, finns biljetter till både World Cup Stockholm och till världscupfinalen som går i Åre mellan 14 och 18 mars 2018. Passa på att köpa en upplevelse till någon du tycker om, och till dig själv!

För att köpa biljetter till värlscupfinalen i Åre 2018, gå till vår hemsida. Glöm inte att följa oss på
sociala medier för att hänga med i allt som händer kring VM-bolaget Åre 2019, och inte minst för att vara först med att köpa biljetter till alpina världsmästerskapen 2019!

Bilder

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum