Region Örebro län

Den professionella dansen får en gemensam plattform i Askersund

Dela

Den professionella dansen i länet behöver stärkas. Det menar Region Örebro läns kulturnämnd som i dag fattade beslut om att etablera en plattform för professionell dans med bas i Askersund.

- På senare år har vi sett en positiv utveckling för dansen som konstform. Intresset och engagemanget hos så väl publik och arrangörer som dansare har växt markant. Men infrastrukturen för professionell dans i länet har inte riktigt hängt med i utvecklingen och det är något som vi nu vill åtgärda genom att etablera en regional dansplattform, säger Torbjörn Ahlin (C), ordförande i kulturnämnden.

I och med dagens beslut i kulturnämnden kan arbetet med att etablera en dansplattform i länet med en bas i Kulturhuset Sjöängen i Askersund påbörjas. Det första steget blir att ansöka om en utökad finansiering för projektet medan steg två och tre blir att fastställa ett samarbetsavtal mellan Region Örebro län, Askersunds kommun och övriga kommuner som ska delta i arbetet samt att ta fram riktlinjer och mål för den kommande verksamheten.

- Nämndens bedömning är att en regional dansplattform kommer att öka möjligheten för länets invånare att se och uppleva dans samtidigt som den kommer att bidra till att stimulera så väl befintliga som nya kulturella och kreativa näringar i länet, säger Inga-Britt Ritzman (S), vice ordförande i kulturnämnden.

- Regionala aktörer vill vara delaktiga i utvecklingen av den professionella dansen. En gemensam plattform kan fungera som en välbehövlig bas och ge synergieffekter som stärker länets attraktivitet och sprider dansen till både barn och äldre. Att stärka den sceniska dansen är också en del i länets kulturplan, säger Malin Silén (KD), ledamot i kulturnämnden.

Kontakt

Torbjörn Ahlin, ordförande i kulturnämnden, telefon: 073-84 27 454

Inga-Britt Ritzman, vice ordförande i kulturnämnden, telefon: 072-536 91 11

Malin Silén, ledamot i kulturnämnden, telefon: 076-337 97 79

Nyckelord

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Kunskapsdag för att säkra kompetensen på framtidens arbetsmarknad7.6.2022 08:41:32 CEST | Pressinbjudan

Samtidigt som arbetslösheten är fortsatt hög i länet finns en kraftig efterfrågan inom vissa branscher på kompetent och utbildad personal. Region Örebro län arbetar i flera projekt för att långsiktigt förbättra kompetensförsörjningen och därmed komma tillrätta med den obalans som i dag finns på länets arbetsmarknad. Ett steg för att få fler i studier som kan leda till arbete är den konferens som anordnas i Örebro den 8 juni, Framtidens arbetsmarknad.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum