Linköpings kommun

Den romska nationaldagen firas i Friluftsmuseet Gamla Linköping

Dela

Den 8/4 bjuds besökare på ett fullspäckat nationaldagsschema från kl. 15.00 till cirka 18.00 på Folkparksteatern i Friluftsmuseet Gamla Linköping

Som en inledning på nationaldagsfirandet läser författarna Ann Hellman och Tomas Larsson upp avsnitt ur boken Dinglarens väg - Vorsnos drom med start kl.15.00 på Folkparksteatern. Boken skildrar resanderomernas historia med livsberättelser.

Firandet invigs sedan klockan 16.00 av borgmästare Helena Balthammar och kommer bland annat att innehålla romsk dans och livemusik med Balkanromska och finskromska orkestrar. Den romska flaggan hissas och Romsk Aktiv Förening (R.A.F) bjuder på Balkanromsk mat. Det blir tal av medlemmar i R.A. F samt av politikern Erik Ullenhag.

Romernas nationaldag (internationella dag) är en av de gemensamma symbolerna för det romska folket och firas av romer världen över. Dagen firas till minne av den första romska kongressen 1971, då FN erkände romerna som ett världsfolk och den Internationella zigenarkommittén blev International Romani Union (IRU).

Tid: 8/4 kl. 15-18
Plats: Folkparksteatern, Friluftsmuseet Gamla Linköping

Kontakt & information:

Lotta Jerndal, Friluftsmuseet Gamla Linköping, tel. 013-20 68 14, lotta.jerndal@linkoping.se

Mersion Pejda, Romsk aktiv förening, tel. 076-00 68 458

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering. 

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Bilder

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum