Region Örebro län

Den som har allergi men är symtomfri kan gå i skolan

Dela

Det har i dag förekommit uppgifter i media som kan tolkas som att allergiska barn inte ska gå till skolan, och att detta har varit nya besked från smittskyddet. Detta stämmer inte.

- Vad som gäller är Folkhälsomyndighetens riktlinjer att personer med även milda luftvägssymtom ska stanna hemma från arbete och skola. Detta gäller även de som har en allergi, säger smittskyddsläkare Gunlög Rasmussen.

- I början kan det vara svårt att avgöra vad som är en allergi och vad som är en luftvägsinfektionen. Då ska man ta det säkra före det osäkra och stanna hemma.

- Om man tar medicin för sin allergi och symtomen avtar eller försvinner – då kan man dra slutsatsen att det är allergi man har, och inte en luftvägsinfektion. Då kan man gå till skolan.

Nyckelord

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Solskensreportage: EVA-kooperativet ger människor en chans8.4.2020 13:11:00 CESTPressmeddelande

Allt började med en dröm om en mer hållbar framtid, ett stort intresse för grovsopor och en vilja att jobba efter flera års arbetslöshet. I dag driver EVA-kooperativet en secondhand-butik, en skaparverkstad och en servicegrupp, men framför allt driver de en verksamhet som är till för människor. Människor som, precis som de själva, stått långt ifrån arbetsmarknaden och som nu får en chans.

Solskensreportage: Samarbete i Hallsberg gör skillnad på riktigt8.4.2020 13:11:00 CESTPressmeddelande

ATV & Maskin och Aniara Maskin & Fastighet har ett gott och välfungerande samarbete. När försäljningen ökar i butiken kan arbetskapaciteten öka i verkstaden – en vinst för båda företagen, för kunderna och kanske främst för de som arbetar i verkstaden. Tillsammans ger de nämligen ungdomar en chans att komma in i arbetslivet. Ungdomar som annars står långt ifrån arbetsmarknaden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum