Dramaten

Det är det – en föreställning av konstnären Anne Thulin

Dela

”Det är det” är en iscensatt läsning som bygger på den danska poeten Inger Christensens diktverk ”Det”. För regi, scenografi och bearbetning står konstnären Anne Thulin. Medverkar gör Bengt CW Carlsson, Nina Fex, Kicki Bramberg, Reuben Sallmander och medlemmar ur Romeo & Julia kören. Urpremiär på Tornrummet den 11 april.

Skiss till scenografi/Det är det/Dramaten/Anne Thulin
Skiss till scenografi/Det är det/Dramaten/Anne Thulin

”Det. Det var det. Så har det börjat. Det är. Det fortsätter. Rör sig. Vidare. Blir till. Blir till det och det och det… Så annorlunda nu när det har börjat.”

Det (utgiven 1969), av den danska poeten Inger Christensen, är en skapelseberättelse där själva ordet blir en skapande kraft, samtidigt som det utgör en ifrågasättande motkraft. Här undersöks frågor utifrån den enskilde personens inre tankar om varat, såväl som yttre förhållanden i samhällets olika världar.

– Med denna föreställning vill jag lyfta fram ordet och rösten i ett expanderande scenrum. Texten är som en besvärjelse som skapar ett tillstånd av ett kontinuerligt blivande, säger Anne Thulin.

Anne Thulin utgår ofta från ordet i sitt konstnärskap, både visuellt och audiellt. Hon är verksam som konstnär i Stockholm och New York. Hennes verk har visats i Sverige såväl som internationellt däribland på Wanås skulpturpark, Lunds konsthall, Galleri Charlotte Lund, Svenska institutet i Paris och National Academy Museum, New York.

Medverkande:
Bengt CW Carlsson
Nina Fex
Reuben Sallmander
Kicki Bramberg

medlemmar ur Romeo & Julia Kören

Regi, scenografi och bearbetning Anne Thulin
Översättning
Marie Silkeberg
Ljusdesign Ellen Ruge

Samtal efter föreställning
med Marie Silkeberg, poet och översättare av Inger Christensens texter, och Anne Thulin.
Samtalet kommer beröra föreställningen Det är det, utifrån den litterära, visuella och sceniska konstens perspektiv.
Den 12 april, 15 min efter föreställning i Tornrummet. Fri entré, först till kvarn (gäller även utan biljett till kvällens föreställning).

Det är det, den 11-14 april, på Tornrummet

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Skiss till scenografi/Det är det/Dramaten/Anne Thulin
Skiss till scenografi/Det är det/Dramaten/Anne Thulin
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramaten och Kulturhuset Stadsteatern i historiskt samarbete – sätter tillsammans upp Häxjakten17.4.2019 08:00:00 CESTPressmeddelande

De två största teaterhusen i Sverige: den moderna folkteatern vid Sergels torg och den anrika teatern vid Nybroplan gör för första gången någonsin en samproduktion. Arthur Millers Häxjakten får premiär den 14 september på Elverket. Regisserar gör Alexander Mørk-Eidem som slog igenom på Stockholms stadsteater och numera är knuten till Dramaten. I ensemblen på hela 19 skådespelare, som kommer från båda teaterhusen, ser vi bland andra Andreas Kundler, Karin Franz Körlof, Shanti Roney, Ellen Nyman och Shebly Niavarani. Biljetterna släpps idag den 17 april klockan 12.00.

Dramatenstjärnorna på Slottsteatern22.3.2019 08:30:00 CETPressmeddelande

Dramaten och Drottningholms Slottsteater samarbetar i höst. Johan Rabaeus och Andreas T. Olsson kommer att spela Beethoven och hans brorson i den nyskrivna pjäsen Dövheten av Niklas Rådström, med urpremiär den 5 september på Drottningholmsteatern. På den historiska scenen bjuder skådespelarna tillsammans med en stråkkvartett från Drottningholmsteaterns orkester på humor, värme och musik. Biljetter släpps i dag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum