Einar Mattsson

”Det är roligt att jobba hos trevliga hyresgäster” — fredagsporträttet med Tommy Hagström

Dela
Tommy arbetar med att få bostäderna att fungera som de ska, så att våra hyresgäster kan trivas och känna sig trygga. Som fastighetstekniker arbetar han förebyggande med tillsyn, skötsel och med felavhjälpande underhåll i bostäder och av fastighetstekniska system. Värme, ventilation och annan teknisk utrustning måste fungera. Fritiden tillbringar han helst i skärgården, gärna med en stunds gäddfiske med sonen.
Foto: Erika Norell/Einar Mattsson
Foto: Erika Norell/Einar Mattsson

Hur hamnade du på Einar Mattsson?
— Jag sökte jobb via Blockets jobbsida och hade en tidigare kollega som jag visste tyckte Einar Mattsson var ett bra och familjärt företag.

Vad hade du för bild av företaget då?
— Att det var ett stort och seriöst företag.

Hur ser din yrkesbana ut hittills?
— Efter skolan började jag som plattsättare i tio år. Jag har också under flera år gjort lite av varje på stambyten och renoveringar. Efter de erfarenheterna började jag på Einar Mattsson.

Hur kommer det sig att du började jobba med fastigheter?
— Jag tyckte det verkade intressant. Det kändes också mer skonsamt för min rygg efter allt plattsättande. Kompisen som tipsade om Einar Mattsson var också den som talade gott om yrket och han tyckte det skulle passa mig.

Vad är bäst med att jobba i fastighetsbranschen?
— För mig är det nog att den ena dagen aldrig blir som nästa. Variationen gör att det aldrig blir tråkigt.

Hur blir man en riktigt bra hyresvärd?
— Genom att ta väl hand om fastigheten och vara lyhörd för sina hyresgäster.

Måste jag vara bra på logistik och planering, så att jag är effektiv och inte behöver åka och hämta material och verktyg, om jag ska jobba som tekniker?
— Det underlättar arbetet och resandet att du har allt material i bilen, att du vet vad som är fel innan du åker dit. Du vill alltid vara väl förberedd innan du åker till platsen du ska fixa ärendet på.

Din chef Rasti är stolt över dig. Vad beror det på tror du?
— Det är väl för att jag alltid ställer upp och löser problemen på bästa sätt.

Om du skulle baka till Rasti, vad skulle du bjuda honom på då?
— Då blir det en äppelpaj med vaniljsås.

Vad drömde du om att bli som barn?
— Då var det polis jag skulle bli.

Vad är det roligaste i ditt jobb som fastighetstekniker?
— Det är roligt att jobba hos trevliga hyresgäster. En riktigt bra dag är när allt flyter på och hyresgästerna blir glada och tacksamma över arbetet man utför.

Vad är roligast av återbruk, energi och digitalisering? Varför?
— Återbruk, då jag får möjlighet att återanvända material som inte tillverkas längre.

Finns det någon särskild fastighet du gillar lite extra?
— Det skulle nog vara kvarteret Vedevågslingan i Bandhagen. Där är alla hyresgäster trevliga och tacksamma för jobbet jag utför.

Hur tror du att ett fastighetstekniker jobbar om tio år? På samma sätt som idag?
— Då är det ännu mer digitaliserat för att underlätta jobbet. Vi kommer att ha fler och bättre kunskaper för att kunna utföra fler jobb.

Vad har du för intressen?
— På fritiden kopplar jag av helt och umgås med nära och kära. Då vill jag helst vara på landet som ligger i Årsta havsbad. Jag fiskar gärna. Tidigare fiskade jag fiskar som gädda, öring och gös med guide. Nu blir det oftast så att jag fiskar gädda med min son.

Vad gör du för att få känna dig som mest harmonisk?
— Då åker jag ut i skärgården och njuter av fiske, sol och bad.

Förrförra veckan hade hela koncernen arbetsmiljövecka. Vad tog du med från det här årets fokusvecka kring hur vi ska agera för att hålla livet ut?
— Då tänker jag mest på vilken säkerhet vi ska ha i och runt våra servicebilar. Jag tänker också på hur viktigt det är med ordning och reda för att minska stress och onödig tidsåtgång.

Om du fick välja att träffa en person en hel dag, vem skulle du välja?
— Mikael Persbrandt.

Om du ska tipsa en 18-åring om några framtidsvisdomar att bära med sig, vad säger du då?
— Fortsätt att studera och vidareutbilda dig.


Fyra snabba

Ek eller björk?
— Ek.

Chips eller ostbågar?
— Ostbågar.

Kanelbullar eller äppelkaka?
— Äppelkaka.

Fotboll eller biljard?
— Fotboll.

Nyckelord

Bilder

Foto: Erika Norell/Einar Mattsson
Foto: Erika Norell/Einar Mattsson
Ladda ned bild

Om

Om Einar Mattsson AB 
Einar Mattsson AB är moderbolag i en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Idag är Einar Mattsson Stockholms största privata ägare av hyresbostadsfastigheter och bland de mest aktiva projektutvecklarna av nya bostäder i regionen. Den kommande tioårsperioden kommer Einar Mattsson att uppföra 4 000 nyproducerade bostäder i egen regi. Koncernens förvaltningsbolag förvaltar cirka 15 000 bostäder åt en bred kundkrets av etablerade fastighetsägareBolagsgruppen omfattar även en verksamhet som arbetar med investeringar utanför kärninnehaven. 

 Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook 

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

”Våga utmana våra sanningar och hämta kunskap från andra branscher” — fredagsporträttet med Thobias Nilsson10.3.2023 10:00:00 CET | Blogginlägg

Med snabba steg far han fram genom kontoret och på gatorna. Att hänga med i Thobias tempo kräver snabba skor. I warpspeed har han satt sig in i projektutvecklingsbolagets portfölj och verksamhet. Endast en månad har han haft sin roll som den familjeägda koncernens nya projektutvecklingschef. Här får du lära känna denne växtfantast med fäbless för Gävles skärgård lite bättre.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum