Uppsala stift

Det blir teologifestival i Uppsala 2022

Dela

Den 4–6 februari 2022 blir det teologifestival i Uppsala på temat Släck inte anden… men pröva allt! Festivalen är den sjätte i ordningen och anordnades senast under reformationsåret 2017.

Foto: Magnus Aronson /Uppsala stift
Foto: Magnus Aronson /Uppsala stift

Pröva allt. Det är temat för Teologifestivalen 2022. Det kan innebära att pröva nya andliga uttryckssätt, att ifrågasätta och pröva saker som vi står för eller ämnen som just nu är aktuella i vårt samhälle. I festivalens program får man möjlighet att testa andliga riter och traditioner från olika grenar inom kristendomen samt andra religioner.

- Vi tror att det mer än någonsin behövs en möjlighet för människor att mötas i andliga frågor, att koppla ihop teologi och samhällsengagemang samt att dela sina erfarenheter av hopp och mystik, säger Sara Hillert, projektledare Teologifestivalen.

Festivalen rymmer ämnen som klimat, musik, influerare, samisk andlighet, demokrati och samhällsengagemang. Dessa ämnen och många fler får vi mötas under utställningar, gudstjänster, strömmar och festivalkvällar.

-Vi vill erbjuda ett brett program där alla kan hitta något som man vill pröva, oavsett vilken relation man idag har till andlighet och teologi, berättar Anders Hedman, som tillsammans med Sara Hillert projektleder Teologifestivalen.

Festivalstämningen ramas in av matvagnar, uppträdanden, spontanmusik och mycket annat under fredagskvällen då allt startar.

Teologifestivalen arrangeras av Svenska kyrkan genom Uppsala stift. Medarrangör är Uppsala universitet, Teologiska institutionen. Samverkande parter är Sensus, Sveriges kristna råd, Stiftelsen Gaaltije, Svenska Kyrkans Unga, Stockholms stift, Strängnäs stift, Västerås stift, Uppsala pastorat, Universitetskyrkan, Svenska kyrkan på nationell nivå och Act Svenska kyrkan.

Läs mer på Teologifestivalens hemsida

Kontakter

Bilder

Foto: Magnus Aronson /Uppsala stift
Foto: Magnus Aronson /Uppsala stift
Ladda ned bild

Om

Uppsala stift - som tidigare kallades Ärkestiftet - omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. I stiftet bor (2018-12-31) 800 620 personer varav 60,6 procent är medlemmar i Svenska kyrkan.

Uppsala stift är speciellt såtillvida att det har två biskopar, ärkebiskop Antje Jackelén och Karin Johannesson som är biskop i Uppsala stift. I stiftet finns 126 församlingar. 101 av dessa församlingar bildar 27 pastorat medan 25 församlingar är självständiga enheter som inte ingår i ett pastorat.

Följ Uppsala stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum