Uppsala stift

Det blir teologifestival i Uppsala 2022

Dela

Den 4–6 februari 2022 blir det teologifestival i Uppsala på temat Släck inte anden… men pröva allt! Festivalen är den sjätte i ordningen och anordnades senast under reformationsåret 2017.

Foto: Magnus Aronson /Uppsala stift
Foto: Magnus Aronson /Uppsala stift

Pröva allt. Det är temat för Teologifestivalen 2022. Det kan innebära att pröva nya andliga uttryckssätt, att ifrågasätta och pröva saker som vi står för eller ämnen som just nu är aktuella i vårt samhälle. I festivalens program får man möjlighet att testa andliga riter och traditioner från olika grenar inom kristendomen samt andra religioner.

- Vi tror att det mer än någonsin behövs en möjlighet för människor att mötas i andliga frågor, att koppla ihop teologi och samhällsengagemang samt att dela sina erfarenheter av hopp och mystik, säger Sara Hillert, projektledare Teologifestivalen.

Festivalen rymmer ämnen som klimat, musik, influerare, samisk andlighet, demokrati och samhällsengagemang. Dessa ämnen och många fler får vi mötas under utställningar, gudstjänster, strömmar och festivalkvällar.

-Vi vill erbjuda ett brett program där alla kan hitta något som man vill pröva, oavsett vilken relation man idag har till andlighet och teologi, berättar Anders Hedman, som tillsammans med Sara Hillert projektleder Teologifestivalen.

Festivalstämningen ramas in av matvagnar, uppträdanden, spontanmusik och mycket annat under fredagskvällen då allt startar.

Teologifestivalen arrangeras av Svenska kyrkan genom Uppsala stift. Medarrangör är Uppsala universitet, Teologiska institutionen. Samverkande parter är Sensus, Sveriges kristna råd, Stiftelsen Gaaltije, Svenska Kyrkans Unga, Stockholms stift, Strängnäs stift, Västerås stift, Uppsala pastorat, Universitetskyrkan, Svenska kyrkan på nationell nivå och Act Svenska kyrkan.

Läs mer på Teologifestivalens hemsida

Kontakter

Bilder

Foto: Magnus Aronson /Uppsala stift
Foto: Magnus Aronson /Uppsala stift
Ladda ned bild

Om

Uppsala stift - som tidigare kallades Ärkestiftet - omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. I stiftet bor (2021-12-31) 827 604 personer varav 56,5 procent är medlemmar i Svenska kyrkan.

Uppsala stift är speciellt såtillvida att det har två biskopar, ärkebiskop Antje Jackelén och Karin Johannesson som är biskop i Uppsala stift. Från och med 1 januari 2022 omfattar Uppsala stift sammanlagt 121 församlingar. Flera församlingar kan samverka i ett pastorat. 95 av stiftets församlingar samverkar i 25 pastorat och 26 församlingar är självständiga enheter med egen ekonomi.

Läs mer om Uppsala stifts församlingar och pastorat på Uppsala stifts hemsida.

 

Följ Uppsala stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stift

Stiftsgården i Undersvik nyöppnar i Svenska Turistföreningens regi1.11.2022 12:00:00 CET | Pressmeddelande

Idag den 1 november undertecknade Svenska kyrkan i Uppsala stift och Svenska Turistföreningen ett samarbetsavtal kring stiftsgården i Undersvik. Avtalet innebär att Svenska Turistföreningen kommer att driva den operativa verksamheten på stiftsgården, men fastigheten ägs fortfarande av Uppsala stift. STF Undersvik Gårdshotell och vandrarhem öppnar för allmänheten i september 2023.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum